Povezuješ umetnost in zdravje? Daj svoj projekt na evropski zemljevid!

Zaživel je spletni portal evropskega projekta Culture4Health, ki bo med drugim deloval tudi kot zbirno mesto informacij, dobrih praks in kontaktov o projektih in organizacijah, ki v Evropski uniji izvajajo projekte in raziskovalne dejavnosti na presečišču kulture in zdravja.

Lepo vas vse, ki skozi svoje ustvarjalne aktivnosti in kulturne projekte poskušate vplivati na zdravje in dobro počutje različnih družbenih skupin, povabimo, da evropsko javnost o svojih prizadevanjih obvestite in informacije o vašem projektu delite na: https://www.cultureforhealth.eu/share-your-project/.

Preberite več

Asociacija v Italiji na temo umetnosti in preventive ter promocije zdravja

Društvo Asociacija se je kot partnerica v evropskem projektu CultureForHealth med 15. in 17. majem 2022 udeležila študijskega obiska v Bologni, na katerem smo se udeleženci srečanja seznanili številnih praks povezovanja umetnosti, promocije zdravja ter vloge umetnosti pri preventivi zdravstvenih stanj.

V imenu Asociacije se je dogodka udeležila vodja strokovne pisarne društva Polona Torkar, srečanja pa se je udeležil tudi predsednik Zveze kulturnih društev Slovenije, dr. Tomaž Simetinger.

Preberite več

S kulturo in umetnostjo skrbite za zdravje in dobro počutje? Obvestite evropsko javnost!

Foto: Nada Žgank

Zaživel je spletni portal evropskega projekta Culture4Health, ki bo med drugim deloval tudi kot zbirno mesto informacij, dobrih praks in kontaktov o projektih in organizacijah, ki v Evropski uniji izvajajo projekte in raziskovalne dejavnosti na presečišču kulture in zdravja.

Vse slovenske organizacije in samostojne ustvarjalce, ki skozi svoje ustvarjalne aktivnosti in kulturne projekte poskušate vplivati na zdravje in dobro počutje različnih družbenih skupin, vabimo, da evropsko javnost o svojih prizadevanjih obvestite in informacije o vašem projektu delite na: https://www.cultureforhealth.eu/share-your-project/. Na spletnem mestu pa boste našli tudi informacije o številnih sorodnih iniciativah po vsej Evropi, ki vas utegnejo navdušiti ter prepričati, da se tudi sami odločite podobne prakse izvajati na domačih tleh.