Novembra v Kopru o pozitivnih vplivih kulture na zdravje

Strokovna vodja in podpredsednica društva Polona Torkar bo v četrtek, 16. novembra 2023, gostja na konferenci Usklajevanje ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem, katere namen je v javnosti odpreti dialog o različnih nosilcih odgovornosti za kvalitetno usklajevanje različnih sfer vašega življenja. 

Na konferenci boste imeli priložnost spoznati primere dobrih praks in iniciativ, ki omogočajo boljše ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem. Te bodo predstavili raznovrstni mentorji in strokovni delavci in delavke, delujoči tako v javnem kot zasebnem sektorju, ki stremijo k ustvarjanju boljših struktur podpore za zaposlene in njihove družine, organizacijam v skrbi za svoje zaposlene ter splošne krepitve kompetence kreativnosti pri zaposlenih. 

Ob 11:20 bo Torkar predstavila tudi primere dobrih praks, s katerimi v društvu raziskujemo pozitivne vplive kulturnih dobrin na široko polje zdravja. Predstavljeni bodo najpomembnejši izsledki projekta CultureForHealth in nastale publikacije, ki so namenjene tako zdravstvenim strokovnjakom kot izvajalcem kulturnih vsebin, z željo, da bi pripomogle h kreiranju novega modela, v katerem je kultura osrednje gonilo koristnega vpliva na zdravje in dobro počutje.

V sklopu predstavitve bo predstavljen tudi Certifikat Kulturno podjetje, ki smo ga razvili skupaj z Mestom žensk, društvom za promocijo žensk v kulturi in Društvom humanistov Goriške. Ta je nastal s ciljem podjetjem predstaviti pomen in koristi kulture ter jih spodbuditi k vključevanju kulture v poslovno okolje tako zavoljo izboljšanja lastnega delovanja kot v podporo vzpostavitvi družbe, ki temelji na ciljih in vrednotah kulture, na spodbujanju ustvarjalnosti in s tem inovativnosti ter kot skrb za psihično in fizično zdravje zaposlenih.

Več o celotnem programu konference lahko preberete na tej povezavi

Za udeležbo na konferenci se je potrebno prijaviti najkasneje do torka, 14. novembra 2023, in sicer preko te povezave.

Vljudno vabljeni!

Deli