Evro na evro (avgust 2018)

V Kulturosferi nadaljujemo z zbiranjem mednarodnih razpisnih priložnosti za samostojne ustvarjalce in nevladne organizacije v kulturi, ki vam jih posredujemo enkrat mesečno.

Tokrat objavljamo priložnost za rezidenco v Hamburgu, aktualen je tudi razpis za nagrado EESO, poleg tega pa se lahko avtorji s področja ilustracije prijavijo na natečaj Little Hakka.

Preberite več

Nova evropska strategija kulture

Evropska unija ima dolgoročni strateški dokument za področje kulture, imenovan Evropska agenda za kulturo, ki je bil prvič sprejet leta 2007. Nedavno je bil po več kot desetih letih sprejet nov strateški dokument, poimenovan Nova evropska agenda za kulturo (ang. New European Agenda for Culture).

Dokument detektira prednosti kulture v razvoju EU, hkrati pa določa tudi temeljne smernice razvoja kulture, ki jih bo v prihodnjem obdobju spodbujala Evropska Unija.

Preberite več

Servis: GDPR in novinarske adreme

Foto: @SCCA
Foto@SCCA

Številne organizacije v kulturi obveščajo širšo javnost, tudi medije, o svojih dogodkih in prireditvah. Z uveljavitvijo nove Splošne uredbe o varstvu podatkov se postavlja vprašanje, kakšne so spremembe na tem področju.

Tokrat v servisu Asociacije pojasnjujemo, ali lahko organizacije oziroma posamezniki v kulturi obveščajo novinarje o svojih dejavnostih, oziroma kakšne pogoje morajo izpolnjevati, da lahko to počnejo.

Preberite več