Vabimo na delavnico: Računovodstvo in davki za ustvarjalke in ustvarjalce s področja kulture

Društvo Asociacija in DobraVaga spet združujeta moči in vabita k udeležbi na delavnici Računovodstvo in davki za ustvarjalke s področja kulture, ki bo potekala 7. marca 2024 v DobriVagi (Adamič-Lundrovo nabrežje 5) ob 16:00 uri.

Svoje kreativno udejstvovanje morate ustvarjalke in ustvarjalci s poslovnega vidika namreč urediti tudi pravno-formalno. Ob tem je potrebno opraviti precej administrativnih postopkov, ki jim sledijo različne računovodske obveznosti. Zato je izrednega pomena, da tudi to znanje osvojite čim prej.

Na delavnici, ki jo bo vodil Urh Vele, davčni svetovalec, boste spoznali osnove gospodarsko-statusnega prava, različne pravne oblike in administrativne obveznosti. Na njej bodo pregledno predstavljene osnove računovodstva in davkov za samozaposlene. Predstavljene bodo značilnosti različnih statusnih oblik (s.p., d.o.o., zavod, društvo), vrste davkov (neposredni, posredni), načini obdavčevanja dohodkov iz dejavnosti (normirani stroški, dejanski prihodki/odhodki) itd. Osredotočili se bomo tudi na izpolnjevanje letnega davčnega obračuna, ki ga morajo do konca marca davčni upravi oddati vsi, ki imajo dejavnost že aktivno, in vse posebnosti, vezane na letošnji davčni obračun.

Delavnica je namenjenih tistim, ki ste na začetku profesionalne ustvarjalne poti ali tistim, ki želite svoje znanje osvežiti. Z uporabnimi informacijami in znanji boste opremljeni za nadaljnje delo gradnjo kariere na področju kulture.

Predvideno trajanje delavnice je dve uri.

Delavnica bo potekala v živo, obvezne prijave na ema.kobal@dobravaga.si.
Vabljeni v našo družbo!

Deli