Asociacija sprašuje neodvisno kulturo: Kako naprej?

Razvoj nevladnih organizacij v polju kulture? Krepitev položaja samozaposlenih v kulturi? Inflacija? Kaj pa prostovoljstvo v neodvisni kulture? Asociacija želi vaše mnenje!

Leto 2023 se tudi na področju kulture kaže kot reformno, zato je bistveno, da se neodvisna kultura v procese do kakovostnih sprememb vključuje pravočasno in opolnomočena z videnji, stališči in argumenti ustvarjalcev in ustvarjalk, delavcev in delavk, ki jo sestavljajo. Zato smo v Asociaciji pripravili vprašalnik na temo štirih ključnih – večno ali danes aktualnih področij in problematik -, ki naj služi tudi kot napoved, da se bomo v društvu skozi celo leto posvetovali o različnih vprašanjih in snovali rešitve, ki lahko pomenijo bistven razvoj domače neodvisne kulture.

Skozi vprašalnik želimo:

a) identificirati in artikultirati potrebe NVO, ki naj postanejo del nove Strategije razvoja NVO 2024-2028;
b) identificirati in artikultirati potrebe NVO, ki naj postanejo del nove Strategije za razvoj prostovoljstva 2024-2028;
c) dobiti konkreten vpogled v učinke, ki jih za nevladno kulturo predstavlja inflacija, ter oblikovati smiselne ukrepe, s katerimi lahko odločevalci pomagajo zajeziti negativne učinke inflacije na posameznike in organizacije, ki delujejo v polju neodvisne kulture in
d) prepoznati prednostna vprašanja, vezana na krepitev položaja samozaposlenih v kulturi, ki jih je potrebno nasloviti v okviru delovne skupine za trajni dialog z samozaposlenimi in drugimi delavci v kulturi.

Iskreno se zahvaljujemo za vaš čas in podporo Asociaciji, ter vas pozivamo, da se na vprašalnik odzovete do najkasneje 27. februarja ob 14h.

Pozivamo pa vas tudi, da vprašalnik posredujete kolegom in kolegicam, ki delujejo v polju neodvisne kulture.

Povezava do vprašalnika.

Deli