Razpisne priložnosti (september 2022)

V tokratni Kulturosferi smo ponovno izbrali nekaj najbolj zanimivih razpisnih priložnosti za nevladne organizacije in samozaposlene v kulturi.

Osredotočili smo se predvsem na vrsto domačih in tujih priložnosti za razvoj kulturnih projektov.

Domači razpisi
Do 30. septembra je odprt poziv za izbor javnih kulturnih projektov mednarodnega sodelovanja na področju vizualnih umetnosti v letu 2022, namenjen predstavitvi vrhunske slovenske umetniške produkcije s področja sodobnih vizualnih umetnosti v tujini prek osrednjih umetniških sejmov v Evropi in vključevanja v najpomembnejše razstavne in festivalske dogodke na mednarodni ravni. Več infomacij.

Do 23. septembra je odprt razpis Mestne občine Ljubljana za brezplačno predstavitev razstavnih projektov v prostorih MOL v razstavnem letu 2023. Več informacij.

Do 25. septembra je odprt razpis za mesto direktorja Zavoda Mariborski radio študent – MARŠ. Več infomacij.

CONA je razpisala strokovni štipendiji za študente_ke višjih letnikov AG, UNG, IAM, FA, Visoke šole multimedije, Oddelek za muzikologijo FF, Oddelek za biologijo in Oddelek za krajinsko arhitekturo BF. Več informacij.

Tuji razpisi
Evropska prestolnica kulture na Finskem je objavila mednarodni javni poziv za različne kulturne organizacije in društva, ki bi želeli postati partnerji finskim organizacijam pri soustvarjanu kulturnega programa Oulu 2026 EPK. Razpis je namenjen projektom, ki združujejo umetnost in tehnologijo ter bo odprt od 3. oktobra dalje. Več informacij.

Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo je razpisalo poziv Artist-in-Residence v dunajski muzejski četrti za leto 2023. Poziv je odprt do 18. septembra in je namenjen umetnikom, kuratorjem in teoretikom iz Češke, Hrvaške, Madžarske, Romunije, Slovaške in Slovenije, ki delajo na področju sodobnih vizualnih umetnosti. Več informacij.

EACEA – Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo je v okviru programa Ustvarjalna Evropa – sklop KULTURA, objavila razpis, odprt do 8. novembra, v okviru katerega bodo izbrali enega prijavitelja, ki bo nadaljeval z izvajanjem sheme za podporo organizacijam s področja uprizoritvenih umetnosti Perform Europe. Več informacij.

Do 2. oktobra je odprt razpis Danube Small Project Fund, namenjen financiranju manjših kulturnih ustvarjalnih pobud, ki temeljijo na sodelovanju med različnimi partnerji, ustvarjalci in kulturnimi izvajalci iz podonavskih držav. Več informacij.

Deli