Delavnica: Povezovanje kulture in gospodarstva

Ilustracija @AsjaTrost

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi k udeležbi na delavnici Povezovanje kulture in gospodarstva, ki jo sofinancira tudi Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO.

Povezovanje kulture z gospodarstvom onkraj klasičnega sponzorstva in marketinga ima lahko za podjetja številne pozitivne učinke. Na delavnici bo strokovnjakinja s področja Urška Jež podjetnicam* predstavila sodobne trende v medsektorskem povezovanju in pozitivne učinke uspešnega sodelovanje s kulturnim in kreativnim sektorjem.

Sponzoriranje kulturnih organizacij in dogodkov se uvršča v širšo perspektivo sponzorskega posla. Prepletanje kulture in umetnosti v DNK podjetja ima lahko širok nabor učinkov, ki so drugačni in zaradi preobrata vrednot potrošnikov med epidemijo tudi učinkovitejši od ostalih sponzorstev in marketinškega komuniciranja.

Na delavnici bodo udeleženke spoznale, katere učinke lahko dosegajo podjetja, če sponzorska sredstva usmerijo v kulturne dogodke in organizacije, in katere izzive v okolju in znotraj podjetja lahko nagovorijo preko vključevanja kulturnih sponzorstev. Dotaknile se bomo tudi vprašanja, katere specifike delovanja nevladnih kulturnih organizacij in kompetence njihovih kadrov za podjetja lahko pomenijo rast organizacijske kulture, konkurenčno prednost na trgu ali nove perspektive na izzive v okolju.

Delavnica je priložnost za samozaposlene v kulturi in predstavnice nevladnih kulturnih organizacij, da bolje spoznajo perspektivo podjetij in prepoznajo potencial strateškega upravljanja portfelja svojih deležnikov ciljnih skupin pri zagotavljanju resursov, potrebnih za lastno delovanje.

Delavnica bo izvedena preko spleta. Na delavnico se lahko prijavite tako, da pošljete mail na marusa.golob@asociacija.si najkasneje do 09. aprila.

TERMIN: 14. april 2021, 11:00–13:00

POVEZAVA: Dostop do spletne delavnice bodo prijavljene prejele naknadno po elektronski pošti.

TRAJANJE: Dve uri

KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.

ROK PRIJAVE: Vsa mesta za udeleženke na delavnici so žal že zasedena.

PREDAVATELJICA:  mag. Urška Jež je producentka v kulturi, ki jo je izziv pridobivanja sponzorstev pritegnil do te mere, da je raziskovanju le teh skozi prizmo podjetij posvetila magistrsko delo. Zadnje leto in pol se z vprašanjem povezovanja kulturnega in gospodarskega sektorja ukvarja v okviru projekta Certifikat kulturno podjetje. Ob tem se je v zadnjih treh letih udeležila več usposabljanj s tematiko fundraisinga NGO Academy ERSTE Fundacije.

Delavnica Povezovanje kulture in gospodarstva je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO

* V besedilu uporabljeni in zapisani izrazi v slovnični obliki za ženski spol se uporabljajo kot nevtralni za vse spole.

Deli