Delavnica: Onkraj klasične promocije – PR za ustvarjalce s področja KKS

Ilustracija @AsjaTrost

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi k udeležbi na delavnici Onkraj klasične promocije: PR za ustvarjalce s področja KKS.

Ustvarjalci* se prijavljajo na razpise, ki od njih zahtevajo medijsko pojavnost, pri čemer morajo za komunikacijo skrbeti sami, dostop do medijskega prostora pa je otežen. Hkrati so njihove storitve na trgu – zato je izredno pomembno, na kakšen način komunicirajo s svojimi bodočimi naročniki.

Na delavnici bomo predstavili nekaj osnovnih zakonitosti, kako komuniciranje narediti čim bolj prijazno in učinkovito – za ustvarjalce in njihova občinstva. Namenjena je predvsem tistim, ki svoje kariere šele začenjajo, hkrati pa tudi vsem, ki si želijo osvežiti znanje in razviti dodatne veščine pri strateškem komuniciranju svojega dela z različnimi javnostmi; od razpisnih odločevalcev do občinstva.    

Predavateljica Tjaša Pureber bo predstavila, kako zastaviti in izvajati komunikacijsko strategijo, zakaj je dobro imeti prepoznavno znamko ter kako jo oblikovati in komunicirati, kako segmentirati občinstvo, kako učinkovito upravljati socialne medije, kako pristopati do medijev in še mnogo več. Predstavila pa bo tudi vpliv epidemije na klasično promocijo.

Delavnica bo izvedena prek spletne platforme Zoom. Na delavnico se je potrebno predhodno prijaviti, saj je število mest omejeno. To storite tako, da pošljete mail na marusa.golob@asociacija.si, v katerem jasno zapišite, na katero delavnico se prijavljate.  Dostop do spletne delavnice bodo prijavljeni prejeli naknadno po elektronski pošti.

TERMIN: 31. marec 2021, 11:00–13:00
POVEZAVA: Dostop do spletne delavnice bodo prijavljeni prejeli naknadno po elektronski pošti.

TRAJANJE: Dve uri

KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.
ROK PRIJAVE:  Vsa mesta za udeleženke na delavnici so žal že zasedena.

PREDAVATELJICA: Tjaša Pureber, producentka in komunikatorka v kulturi, je politologinja, nekdanja novinarka in vodja zagovorništva za samozaposlene in NVO na Asociaciji. Trenutno skrbi za komunikacijo Gledališča Glej in Asociacije. Bila je tudi vodja stikov z javnostmi Mesta žensk. Sodeluje oziroma je sodelovala z različnimi producenti v kulturi, med drugim SNG Drama Ljubljana, Nomad Dance Academy, Zavodom Bunker, SCCA, Ljudmila, MSUM+ in ostalimi. Je tudi članica strokovne komisije na MO za transmedijske umetnosti.    

Delavnica Onkraj klasične promocije: PR za ustvarjalce s področja KKS je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

* V besedilu uporabljeni in zapisani izrazi v slovnični obliki za moški spol se uporabljajo kot nevtralni za vse spole.

Deli