Razpisne priložnosti (junij 2023)

Za vas smo ponovno zbrali nekaj razpisnih priložnosti s področja kulture, samozaposlenih v kulturi ter drugih delavcev in delavk na tem področju.

Na spodnjem seznamu si lahko ogledate vrsto domačih in tujih priložnosti za razvoj na posamičnih področjih kulture.

Domači razpisi

Poziv ODPRTI ATELJE rezidenca v ateljeju galerije DobraVaga. K prijavi na odprti poziv vabijo v Sloveniji delujoče umetnice in umetnike, ki so na začetku svoje profesionalne umetniške poti in ustvarjajo na področju vizualne umetnosti ali novih medijev oziroma eksperimentirajo z različnimi mediji, tehnikami ali umetniškimi izrazi. Rezidentkam in rezidentom, izbranim na razpisu, bo omogočeno brezplačno trimesečno koriščenje ateljejskega prostora v delovnem času galerije in enkratni prejem honorarja. Rok za prijavo je 23. julij 2023. Več informacij

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za financiranje štipendij za dodiplomski študij v tujini z začetkom v študijskem letu 2023-2024. Predmet razpisa je štipendiranje javno veljavnega dodiplomskega študija (prva bolonjska stopnja oz. primerljivi študij) na tujih izobraževalnih ustanovah. Prijave sprejemajo za področja glasbene umetnosti, baleta in plesa, intermedijske umetnosti, uprizoritvene umetnosti, vizualne umetnosti, arhitekture in oblikovanja, avdiovizualne kulture in kulturne dediščine. Prijave sprejemajo do 11. avgusta 2023. Več informacij

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za sofinanciranje projektov za spodbujanje, promocijo in razvoj medijske pismenosti za leto 2023. Predmet razpisa je sofinanciranje projektov za spodbujanje, promocijo in razvoj medijske pismenosti, ki so namenjeni splošnemu občinstvu in izkazujejo inovativnost pri krepitvi sposobnosti državljanov za kritično razumevanje in odgovorno presojo informacij. Prijave sprejemajo do 11. avgusta 2023. Več informacij