Radio Slovenija vabi na predavanje v okviru projekta B-AIR

Vabljen na predavanje: Novorojenček in zvok, ki bo izveden v okviru aktivnosti projekta B-AIR in se osredotoča na prečna polja med umetnostjo in zdravjem. Predavnje bo potekalo v petek, 16. 6. 2023 ob 14.00 na Pediatrični kliniki. Gostja bo dr. Manuela Filipp, raziskovalka na Univerzi v Aosti in Univerzi v Ženevi, glasbenica, pedagoginja in razvojno psihologinja.

Gostujoča predavateljica preučuje, kako na novorojenega otroka – posebej se posveča nedonošenčkom – vpliva materin glas. Neposredno na stabilnost njegovih življenjskih funkcij, na zaznavanje bolečine, dolgoročno pa tudi na njegov umski in čustveni razvoj.

V priponki si lahko ogledate program dogodka in podrobnejšo predstavitev predavanja in delavnice. Dogodek je namenjen strokovnim delavcem in umetnikom ter umetnicam, ki delujejo na prečnem polju umetnosti in zdravja.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku. Udeležbo na predavanju je potrebno potrditi na b-air@rtvslo.si

Predavanje in delavnica sta del triletnega projekta B-AIR. Projekt vodi Radia Slovenija skupaj z devetimi partnerskimi organizacijami in se osredotoča na raziskovanje vlogo zvoka v razvoju človeka. Projekt je finančno podprt v okviru programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Deli