DOGODEK: Mobilnost v kulturi

Asociacija v sodelovanju z Motovilo in DobroVago vabi na dogodek Mobilnost v kulturi, ki bo v sredo, 7. decembra 2022, ob 11:00 v galeriji DobraVaga. Na njem boste spoznali različne možnosti mobilnosti v okviru mednarodnih sodelovanj in izmenjav za domače umetnike in kulturne delavce.

Na dogodku se boste seznanili s priročnikom Mobility Funding Guide for the Balkan Region, ki ga je organizacija On the Move izdala v začetku letošnje jeseni, pri njegovi pripravi pa so sodelovali s številnimi organizacijami, tudi z Motovilo, Centrom za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih. Ob različnih možnostih mobilnosti za slovenske ustvarjalce in kulturne delavce bomo predstavili tudi načine, kako z mobilnostjo krepiti zmogljivosti umetnikov in kulturnih delavcev v podporo internacionalizaciji umetniških in kulturnih praks.

Mednarodne priložnosti za izmenjavo znanj in izkušenj v okviru kulturno-umetniških in čezsektorskih sodelovanj ter usposabljanj kulturnih ustvarjalcev so ključen element kvalitetnega razvoja sektorja in njihovih deležnikov. Na dogodku boste tako spoznali priložnosti, ki jih ponujajo različne mednarodne organizacije, regionalni organi, nacionalne institucije, lokalni organi, zasebne fundacije itd., ter sheme, ki podpirajo različne oblike mobilnosti, vključno z medsebojnimi srečanji, delavnicami, rezidencami, potovalnimi štipendijami, programi usposabljanja in priložnostmi za mreženje s ciljem podpreti sodelovanja, vzpostavljanja sodelovanj v obliki kulturnih produkcij ter strokovni razvoj in usposabljanja na različnih področjih kulture.

Srečanje je namenjeno vsem, ki delujejo na področju kulture ter drugim zainteresiranim, ki jih zanimajo različne oblike mobilnosti v kulturi.

TERMIN: sreda, 7. december 2022, od 11:00 do 12:30

KRAJ: Galerija DobraVaga, Adamič-Lundrovo nabrežje 5, 1000 Ljubljana

Vljudno vabljeni!

Društvo Asociacija dogodek izvaja v sodelovanju z MOTOVILO, Centrom za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih. Dogodek je del diseminacijskih aktivnosti večletnega delovnega programa On the Move, ki ga podpira Evropska unija.

Podpora Evropske komisije za pripravo te publikacije ne pomeni podpore vsebini, ki odraža le stališča avtorjev, in Komisija ni odgovorna za kakršno koli uporabo informacij, ki jih ta publikacija vsebuje.

Deli