Razpisne priložnosti (maj 2022)

V tokratni Kulturosferi smo izbrali nekaj najbolj zanimivih razpisov, s katerimi lahko samozaposleni in nevladne organizacije v kulturi pridobivajo dodatna sredstva ali iščejo priložnosti za razvoj in prikaz svojih del doma in v tujini.

Osredotočili smo se predvsem na rezidence za vizualne umetnice in umetnike.

Domači razpisi
MGLC Ljubljana do 15. maja sprejema prijave na javnem pozivu za brezplačno uporabo umetniških ateljejev v Švicariji. Oddajajo ga za pet let. Več informacij.

Do 30. maja so odprte prijave na razpis Javnega sklada za kulturne dejavnosti, s katerim želijo podpreti nakup opreme ter renovacij nevladnih organizacij. Primarno gre sicer za razpis za ljubiteljsko dejavnost. Več informacij.

Do 15. junija Cankarjev dom vabi nevladne organizacije, društva in festivale k sodelovanju v okviru uprizoritvenega programa Cankarjevega doma v letih 2022 in 2023. Več informacij.

Tuji razpisi
Do 27. maja je odprt poziv za fotografe_inje, teoretike_čarke in uprizoritvene umetnice ter umetnike, ki se želijo udeležiti festivala v Parizu, ki svoj umetniški fokus usmerja v Balkan. Več informacij.

Do 10. julija se lahko prijavite na poziv za nagrado Trieste Contemporanea, ki je namenjena mednarodni promocij vizualnih umetnic_kov do 30. leta. Več informacij.

Deli