Razpisne priložnosti (marec 2021)

V tokratni Kulturosferi smo pripravili predvsem seznam za priložnosti individualne umetniške mobilnosti. Vrača se namreč evropska shema i-Portunus.

Za različne kreativne poklice pa je na voljo tudi nekaj domačih pozivov in razpisov.

Domači razpisi

Priložnost za modne oblikovalce. Do 18. marca oziroma 18. aprila se lahko prijavite na poziv, ki ga pripravljata Vili Van Style v sodelovanju s Centrom za kreativnost. Gre za butično mobilno pop-up trgovino. Več informacij. Več informacij.

Do 26. marca je odprt razpis JSKD za projektov na področju kulture. Več informacij.

Do 15. marca je odprt poziv za umetnice in umetnike, ki se ukvarjajo z multimedijskimi vsebinami, da se vključijo v mednarodni projekt IMPROVISA – Življenje v gibanju, katerega del je tudi Muzej novejše zgodovine Slovenije. Zanimajo jih novi eksperimentalni pristopi za spodbujanje vključevanja občinstev in dostopa do kulturnim vsebin na podlagi prvin improvizacije v kontekstu mobilnih tehnologij. Več informacij.

Pekarna Magdalenske Mreže do 31. marca vabi k prijavi za rezidence SobaZaGosteMaribor. Zanimajo jih vizualni in interdisciplinarni umetniki in umetnice. Na voljo je več terminov za enomesečno honorirano ustvarjanje ter možnost predstavitve novonastale produkcije v Galeriji K18. Več informacij.

Do 15. marca se lahko prijavite na poziv ŠKUC / Klub Tiffany, ki vabi posameznice_ke in kolektive, ki želijo predstaviti svoje delo LGBT+ občinstvu v klubu Tiffany na Metelkovi. Tam ustvarjajo varen prostor, v katerem se lahko razvija ustvarjalnost LGBT+ posameznikov_ic in predstavljajo sodobno kulturno produkcijo širši javnosti. Več informacij.

Do 22. marca je odprt razpis JSKD za pridobivanje znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti. Možne so subvencije za delodajalce in dopolnilna izobraževanja za delo oziroma zaposlovanje v kulturi. Predmet razpisa je zbiranje prijav in izbor brezposelnih mladih do vključno 29. leta starosti za vključitev v enega izmed dvanajst verificiranih 120-urnih izobraževalnih modulov, ki jih izvaja JSKD v živo in/ali v spletni obliki. Več informacij.

Tuji razpisi

Priložnost za sodelovanje s Kitajsko. Do 31. julija se lahko prijavite na rezidence na Kitajskem. Vabijo umetnike in umetnice, kuratorje, kreativce ter kolektive, ki svoje delo kombinirajo z raziskovanjem narave. Več informacij.

Do 30. marca se lahko prijavite na različne razpise, ki jih objavlja Ukrajinska kulturna fundacija v povezavi z tamkajšnjimi prestolnicami kulture. Institucije in posamezniki izven Ukrajine lahko sodelujejo le kot partnerji, ne pa nosilci. Več informacij.

Do 15. aprila so odprte prijave sheme za mobilnost i-Portunus na področju glasbe. Posebej so vabljeni skladatelji, pevci in glasbeniki. Več informacij.

Do 15. marca so odprte prijave za koreografe in sodobne plesalce za štipendijo Pina Bausch Fellowship for Dance and Choreography. Gre za digitalno shemo. Izbranci bodo prejeli po 5.000 evrov štipendije za svoje delo. Gre za testni poskus premišljevanja mednarodne izmenjave v virtualnem svetu. Več informacij.

Do 15. marca se lahko književni ustvarjalci prijavite na rezidenco v Bolgariji. Poleg namestitve in delovnega prostora ponujajo še 800 evrov mesečne štipendije. Klic je posebej namenjen prevajalcem in ustvarjalcem iz Balkana, tudi Slovenije, ki se ukvarjajo z bolgarsko literaturo. Več informacij.

Še zadnji klic za shemo i-Portunus, tokrat za arhitekte. Na razpis za individualno mobilnost se lahko prijavite do 14. marca. Več informacij.

Deli