Delavnica: Računovodstvo in davki za ustvarjalke

Ilustracija @AsjaTrost

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi k udeležbi na delavnici Računovodstvo in davki za ustvarjalke s področja kulture.

Svoje kreativno udejstvovanje morajo ustvarjalke* s poslovnega vidika tudi pravno-formalno urediti. Ob tem je potrebno opraviti precej administrativnih postopkov, ki jim sledijo različne računovodske obveznosti. Zato je za ustvarjalke izredno pomembno, da tudi to znanje čim prej osvojijo.

Osnove gospodarsko-statusnega prava, različne pravne oblike in administrativne obveznosti  bomo naslovile na delavnici v okviru projekta Izobraževalne delavnice: Krepitev kulturnega in kreativnega sektorja, ki ga Društvo Asociacija izvaja v koprodukciji s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Računovodsko delavnico  za ustvarjalke bo vodil Urh Vele, davčni svetovalec.

Na delavnici bodo pregledno predstavljene osnove računovodstva in davkov za samozaposlene. Predstavljene bodo značilnosti različnih statusnih oblik (s.p., d.o.o., zavod, društvo), vrste davkov (neposredni, posredni), predstavljeni bodo načini obdavčevanja dohodkov iz dejavnosti (normirani stroški, dejanski prihodki/odhodki) itd. Osredotočile pa se bomo tudi na izpolnjevanje letnega davčnega obračuna, ki ga morajo do konca marca davčni upravi oddati vse, ki imajo dejavnost že aktivno.

Delavnica bo izvedena prek spletne platforme Zoom. Na delavnico se je potrebno predhodno prijaviti, saj je število mest omejeno. To storite tako, da pošljete mail na marusa.golob@asociacija.si, v katerem jasno zapišite, na katero delavnico se prijavljate.  Dostop do spletne delavnice bodo prijavljene prejele naknadno po elektronski pošti.

TERMIN: 24. marec 2021, 11:00–13:00
POVEZAVA: Dostop do spletne delavnice bodo prijavljene prejele naknadno po elektronski pošti.

TRAJANJE: Dve uri

KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.
ROK PRIJAVE: Vsa mesta za udeleženke na delavnici so žal že zasedena.

PREDAVATELJ:  Urh Vele, davčni svetovalec

* V besedilu uporabljeni in zapisani izrazi v slovnični obliki za ženski spol se uporabljajo kot nevtralni za vse spole.

Deli