Razpisne priložnosti (december 2021)

Kulturosferino leto zaključujemo s svežo pošiljko razpisnih priložnosti za samozaposlene in nevladne organizacije v kulture doma in v tujini.

Med domačimi razpisi izpostavljamo možnost štipendij za umetniške smeri ter razpis Centra za kreativnost, med tujimi pa predvsem rezidenčne in festivalne priložnosti.

Preberite več

Razpisne priložnosti (november 2021)

November je tradicionalno bogat razpisni mesec. V Kulturosferi vsak mesec izberemo nekaj zanimivi razpisnih priložnosti za samozaposlene in nevladne organizacije v kulturi.

Tokrat lahko med domačimi razpisi prebrskate med projektnimi in rezidenčnimi priložnostmi predvsem na lokalni ravni. Iz tujine izpostavljamo zanimive priložnosti za rezidenčna bivanja.

Preberite več

Javno povabilo na individualna svetovanja za NVO in ustvarjalce na področju KKI

Ilustracija @AsjaTrost

V okviru projekta Izobraževalne delavnice: Krepitev kulturnega in kreativnega sektorja, ki ga izvaja Asociacija v koprodukciji s Centrom za kreativnost, vas vabimo, da se prijavite na individualna svetovanja z našimi mentorji, kjer boste lahko prejeli odgovore na vaše specifične izzive na področjih, kot so računovodstvo, PR, povezovanje z gospodarstvom in druge tematike.

Prijave preko spletnega obrazca zbiramo do vključno 21.9.2021, obravnavane pa bodo po načelih poziva, pri čemer je pomemben rok prispetja prijave.

Preberite več

Servis: Ključno o bonih za kulturo

14. julija 2021 je stopil v veljavo Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT), ki uvaja bone za izboljšanje gospodarskega položaja na področju gostinstva, turizma, športa in kulture.

V servisnem prispevku smo predstavili kratek povzetek, katere nevladne organizacije in samostojni ustvarjalci lahko svoje storitve izvajajo tudi v okviru kulturnih bonov in kakšni so administrativni postopki za ta namen.

Video pogovor: Razpisne priložnosti s področja KKI

Video @Tea Grahek Lebar

Društvo Asociacija je v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v sklopu projekta Izobraževalne delavnice: Krepitev KKI pripravilo video pogovor s Tomažem Zaniukom  na temo razpisnih priložnosti za kulturni in kreativni sektor.

Pogovarjali smo se o tem, kaj so razpisni mehanizmi, kje najdemo informacije o njih in na kaj moramo biti pozorni, ko se odločimo za prijavo.