Z mandatom pričenja novo vodstvo Asociacije

V četrtek, 12. maja 2022, so člani in članice društva za obdobje treh let izvolili novo predsednico in podpredsednika. Na poziv k oddaji k oddaji kandidatur se je za mesto podpredsednika odločil kandidirati Miha Kelemina, predstavnik SCCA, Zavoda za sodobno umetnost – Ljubljana. Za mesto predsednice pa se je ponovno odločila kandidirati dosedanja predsednica Inga Remeta iz Društva Gledališče Glej. V skladu s statutom društva sta bila oba potrjena na izrednem občnem zboru članov in članic. Obema iskreno čestitamo ob izvolitvi.

Dan pred potrditvijo nove ministrice doc. dr. Aste Vrečko pa je bila predsednica društva Inga Remeta bila tudi gostja v oddaji Panoptikum na RTV Slovenija, kjer je med drugimi strnila naša pričakovanja do nove ministrice in predstavila ključne izzive, s katerimi se področje neodvisne kulture že leta sooča

Z Natašo Bučar, direktorice Slovenskega filmskega centra, Vesno Jurca Tadel, ravnateljici SNG Drame Ljubljana in Zoranom Pozničem, nekdanjim kulturnim ministrov v času vlade Marjana Šarca in trenutnim predsednikom ZDSLU so razpravljali o ključnih in nujnih problematikah ter njihovih rešitvah, ki jih celoten kulturni sektor pričakuje od garniture na Ministrstvu za kulturo.

Celotno oddajo si lahko ogledate na tej povezavi.