Asociacija praznuje 20! Shrani datum: 20. april.

V letu 2023 v društvu Asociacija praznujemo! Od formalizacije društva, ki je neformalno začelo delovati leta 1992, je namreč že 20. let.

Prav lepo zatorej vabljeni, da četrtek, 20. aprila rezervirate in s člani mreže, posameznicami in posamezniki ter nevladnimi organizacijami, ki tvorijo jedro domače neodvisne kulture ter pomembno sooblikujejo domač kulturni prostor, skupaj pa pomembno profesionalno zagovorniško in servisno organizacijo, nazdravite letom prizadevanj za krepitev nevladne kulture.

Obletnica bo razdeljena na dva dela. V prvem, ki se bo ob 14.00 pričel v sejni dvorani Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (6. nadstropje) in predvidoma zaključil do 18.00, se bomo posvetili učinkom, ki jih imata kultura in umetnost na zdravje in dobro počutje. Osrednji del bogatega konferenčnega programa bo slovenska predstavitev poročila Culture4Health s priporočili za oblikovanje politik, ki ga je pripravil konzorcij organizacij, med katerimi je tudi Asociacija. Poročilo bo slovenski javnosti predstavila direktorica projektov in operacij evropske zagovorniške mreže Culture Action Europe Kornelia Kiss. Spoznali boste navdihujoče domače in mednarodne projekte ter iniciative, ki v praksi izkazujejo pozitivne učinke, ki jih imata kultura in umetnost na zdravje in blagostanje, v okviru programa pa bomo poskusili priti do očrtov korakov, ki jih lahko in moramo pri nas še storiti, da bi jih še razširili.

Ob 19.00 se bo program obletnice selil v dvorano Dijaškega doma Tabor, kjer bosta spregovorila umetnost in nekaj malega še Asociacija nekdaj in danes, predvsem pa se bomo podružili in nazdravili aktivnim prizadevanjem za krepitev nevladne kulture, preteklim majhnim in velikim zmagam in bodočim izzivom.

Celoten program je na voljo na tej povezavi.

Se vidimo! In vse najboljše!

Deli