Razpisne priložnosti (april 2022)

V Kulturosferi vsak mesec pripravimo nabor zanimivih razpisnih priložnosti za nevladne organizacije in samozaposlene v kulturi.

Tokrat opozarjamo predvsem na vrsto domačih priložnosti za vizualne ustvarjalce in ustvarjalke ter rezidenčne možnosti v tujini za širok nabor kreativk in kreativcev.

Domači razpisi
Do 15. aprila je čas za prijavo na poziv MGLC Ljubljana za sodelovanje na razstavi sodobne slovenske grafične produkcije zadnjih treh let. Javni poziv je namenjen slovenskim umetnicam in umetnikom vseh generacij, ki aktivno delajo na področju umetnosti tiska in grafike. Več informacij.

Do 22. aprila Trajna v sodelovanju s Centrom za kreativnost vabi arhitekte, oblikovalce in krajinske arhitekte k prijavi na odprti poziv za spletni mentorski program oblikovanja za medvrstno prihodnost, v okviru katerega bodo udeleženci oblikovali scenarije za medvrstno občutljive prostorske transformacije Kraterja – zapuščenega gradbišča, v katerem so se skozi desetletja razvili divji ekosistemi, ki pa naj bi jih v celoti nadomestila načrtovana gradnja sodne palače. Več informacij.

Do 29. aprila je odprt natečaj Vabljeni mladi 2022, ki ga organizira Društvo likovnih umetnikov Maribor DLUM. Gre za natečaj, ki vabi mlade vizualne umetnike, stare do vključno 35 let. Več informacij.

Do 4. maja je odprt poziv za umetniško rezidenco v Avtonomnem kulturnem centru Metelkova mesto. Umetnica_ik na delovnem izzivu je projekt KUD Mreža, ki omogoča 5-tedensko delovno bivanje v rezidenčnem Ateljeju Azil. Letos rezidenco izvajajo v partnerskem sodelovanju z Ljubljana Street Art Festivalom. Prednostno vabijo udeleženk_ce iz iz Slovenije s prebivališčem izven Ljubljane in mednarodne umetnice_ke. Več informacij.

Tuji razpisi
Do 30. aprila se lahko prijavite na poziv za rezidenco na Dunaju v REAKTORju, transdisciplinarni umetniški instituciji. S pozivom iščejo predvsem vizualne umetnice in umetnike, ki bi ustvarili arhitekturno rešitev za prostorsko instalacijo v njihovi glavni dvorani. Več informacij.

Do 30. aprila je odprt poziv za rezidenco v Nemčiji. Sprejemajo ustvarjalke in ustvarjalce različnih disciplin, vključno s kolektivi, ki želijo delati na razvoju svojih konceptov in idej v gorskih kočah v Alpah. Več informacij.

Do 23. maja je odprt poziv za vzpenjajoče cirkuške umetnike in umetnice, ki iščejo mednarodno podporo za produkcijo in gostovanja. Več informacij.

Deli