Asociacija v MAO o KKS

Center za kreativnost, ki deluje v okviru Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, je 25. marca 2022 v sodelovanju z Inštitutom za ekonomska raziskovanja v okviru priprave na analizo celotnega področja kulturnega in kreativnega sektorja organiziral delavnico, na katero so povabili strokovnjake, predstavnike organizacij in posameznike, ki v KKS vidno in aktivno delujejo.

V imenu društva Asociacija se je kot strokovna vodja in predstavnica vsebinske mreže, ki deluje v smeri izboljšanja položaja in nudi podporo posameznikom in organizacijam, delujočim v sektorju, udeležila Polona Torkar.

Center za kreativnost, ki deluje pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, v sodelovanju z Inštitutom za ekonomska raziskovanja izvaja raziskave kulturnega in kreativnega sektorja. Junija 2020 so objavili analizo Statistična analiza stanja kulturnega in kreativnega sektorja v Sloveniji 2008-2017, ki predstavlja najobsežnejšo raziskavo na tem področju pri nas in jo najdete lahko tukaj.

Svoje raziskovanje so nadaljevali z analizami posameznih podsektorjev (panog) kreativnega sektorja, skozi katere so dobili bolj poglobljen uvid v stanje in potrebe posameznih panog KKS. Trenutno v sklopu raziskav pripravljajo tudi analizo celotnega področja KKS.

Cilj raziskave je prikazati pomen kulturnega in kreativnega sektorja in stanje v sektorju ter predlagati izboljšave. Asociacija se je kot ena v vrsti za KKS reprezentativnih in referenčnih strokovnjakov, ki delujejo na tem področju, odzvala na vabilo in se udeležila delavnice, ki je osredotočala na preverjanje in dopolnjevanje rezultatov analize s področja KKS, ki so ji pri CZK opravili v preteklih mesecih ter v okviru katere so v razpravi udeleženci delili svoja znanja in izkušnje o prioritetah in položaju KKS.

Deli