Izobraževalne delavnice: Krepitev KKS

Ilustracija @AsjaTrost

Tudi v letu 2021 je Asociacija v okviru partnerske mreže CZK in  koprodukcije s Centrom za kreativnost zasnovala izobraževalni projekt, namenjen krepitvi kulturnega in kreativnega sektorja.

Zasnovali smo ga kot serijo sedmih spletnih delavnic in sedmih video pogovorov s predavateljicami in predavatelji. Letos želimo v okviru projekta izobraževalni in podporno svetovalni program okrepiti še z dodatnimi termini za telefonsko svetovanje ter aktiviranim posameznikom omogočiti individualne posvete z mentoricami in mentorji.

Namen projekta je ustvarjalke in ustvarjalce opolnomočiti z znanjem na administrativnem področju, poleg tega pa smo zasnovali tudi nekatere vsebine s posebnim poudarkom na potencialu razširitve spektra priložnosti ozirom krepitve znanj za prodor na trgu ter nove prilagoditve in usmeritve glede na nove izzive družbeno-ekonomskega konteksta v času epidemije. Upoštevajoč aktualne razmere smo projekt prilagodili na način, da smo delavnice premaknili v spletno okolje, s tem pa tudi omogočili participacijo vsem zainteresiranim ne glede na kraj bivanja in delovanja.

Zaradi konstantne potrebe po tovrstnih znanjih smo želeli preko projekta ustvariti tudi gradiva, ki bi ostala akterjem in akterkam KKS v javni domeni na voljo, kadarkoli jih bodo potrebovali. Z mentoricami in mentorji smo se  dogovorili, da v skladu z njihovimi ekspertizami ustvarimo video pogovor z izbranimi poudarki. Ob tej prepoznani vsesplošni potrebi po servisni pomoči za administrativna vprašanja pa smo v okviru projekta predvideli tudi štirideset telefonskih svetovalnih terminov.

Hkrati  je bila naša želja, da v okviru projekta aktiviramo tudi same udeleženke in udeležence. Ob začetku projekta bo zato objavljen javni poziv za KKS, na katerega se bodo s svojimi projekti, vprašanji, željami in potrebami lahko prijavile posameznice in posamezniki. Z izkazanim interesom in angažmajem bodo pridobili možnost za individualna svetovanja z našimi mentoricami in mentorji.

Delavnice so odprtega tipa in bodo načeloma omejene na do 50 prijaviteljev.

Med marcem in junijem bo izvedenih 7 delavnic in objavljenih 7 video pogovorov:

1.) Onkraj klasične promocije: PR za ustvarjalce s področja KKS (Tjaša Pureber)
2.) Računovodstvo in davki za ustvarjalce s področja kulture (dr. Urh Vele)
3.) Povezovanje kulture in gospodarstva (mag. Urška Jež)
4.) Avtorske pravice za akterje na področju KKI (odvetnica mag. Urša Chitrikar)
5.) Razpisne priložnosti s področja KKI (Tomaž Zaniuk)
6.) Komunikacijski tipi – vzrok za uspeh ali neuspeh (mag. Mojca Jović)
7.) Opredelitev vrednosti poslovne ideje za izdelke in storitve (mag. Mojca Jovič)

Začetek in konec projekta: 1. 2. 2021–31. 12. 2021

Kontaktni osebi: Maruša Golob (marusa.golob [at] asociacija.si) in Tadej Meserko (tadej.meserko [at] asociacija.si)

Projekt Izobraževalne delavnice: Krepitev kulturnega in kreativnega sektorja je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Deli