Razpisne priložnosti (december 2020)

Ob koncu leta in navkljub težki epidemiološki situaciji se odpira nekaj zanimivih razpisnih možnosti tako doma kot na tujem.

V Kulturosferi namreč vsak mesec zberemo nekaj najprimernejših za samozaposlene in nevladne organizacije s področja kulture.

Domači razpisi

Do 15. marca so odprte prijave na PARL – Performance Art Research Ljubljana – mednarodni projekt za raziskave sodobnih scenskih umetnosti za 10-dnevni programa za razvoj avtorskih projektov, ki bo potekal od 22. do 31. avgusta 2021 v Ljubljani. PARL je odprt za projekte na področju performansa, avtorskega gledališča, sodobnega plesa, intermedijske in hibridne umetnosti. Program obsega delo na projektu, dnevni feedback, jutranje treninge, 3-dnevni seminar in delavnice. Več informacij.

Še do 6. decembra se lahko mlade esejistke in esejisti prijavite na natečaj Radia Študent in CNVOS v okviru projekta Govoriš kohezijsko? Več informacij.

Javni razpis za oddajo umetniških ateljejev in prostorov v brezplačno uporabo za kulturne dejavnosti Mestne občine Ljubljana je podaljšan. Novi rok za prijavo je tako 12. januar prihodnje leto. Več informacij.

Do 10. decembra poteka vpis v nov letnik šole Svet umetnosti, ki jo prireja članica Asociacije SCCA-Ljubljana. Gre že za 18. generacijo izobraževanja za kuratorke in kuratorje, ki je edinstven model tovrstnega izobraževanja pri nas. Več informacij.

Tuji razpisi

Do 7. decembra so odprte prijave za Collide Residency Award. Prijavijo se lahko umetniki in umetnice vseh zvrsti, ki se želijo s specifično tematiko ukvarjati med rezidenco v švicarskem CERN-u. Nagrada znaša 14.000 evrov. Več informacij.

Do 18. decembra se lahko prijavite na rezidence v New Yorku. Sprejemajo umetnice in umetnike na različnih stopnjah njihovih karier s področja vizualne umetnosti, literature, performansa, filma in umetnostne teorije. Poleg stroškov poti krijejo tudi stroške štipendije v vrednosti 3.000 evrov, ne pa tudi stroškov bivanja. Več informacij.

Do 31. decembra so odprte prijave Goethe-Instituta za virtualne partnerske rezidence. Eden izmed prijaviteljev ali umetnikov mora biti baziran v Nemčiji, rezidenca pa je namenjena glasbenicam in glasbenikom. Več informacij.

Deli