Delavnica: Osnove razpisnih priložnosti v KKI

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi k udeležbi na delavnico Osnove razpisnih priložnosti v kulturi in kreativnih industrijah.

Področje kulture in kreativnih industrij nevladnim organizacijam, samozaposlenim ter drugim posameznikom in podjetjem ne glede na njihovo temeljno dejavnost ali lokacijo ponuja obilico razpisnih priložnosti za javno ter zasebno sofinanciranje na lokalnih, nacionalnih, regionalnih, evropskih ali drugače mednarodnih ravneh.

Pri tem pa se akterjem v kulturi in kreativnih industrijah zastavljajo številna vprašanja, kot na primer, na katere razpise se prijaviti, kako se zadeve lotiti, koliko časa je potrebnega za pripravo kvalitetne prijave, kje je mogoče dobiti informacije o aktualnih razpisnih priložnostih, kako se mrežiti in vstopati v razpisna partnerstva ipd.?

Razpisne priložnosti sofinanciranja v kulturi in kreativnih industrijah so razpršene, delijo se glede na to, ali gre za javna ali za zasebna sredstva, ali gre za sredstva iz javnih lokalnih, nacionalnih ali evropskih virov, ali so namenjena posameznikom (fizičnim osebam) ali nevladnim organizacijam (društvom, zavodom in ustanovam) ali podjetjem ali partnerstvom  enim in/ali drugih itd. Zaradi vsega tega po navadi osnovnih informacij za celotno področje kulture in kreativnih industrij ni mogoče dobiti na enem mestu, potrebno je spremljati več virov razpisnih priložnosti, tudi informacije, ki jih svojim članom in javnosti posredujejo posamezne interesne mreže in združenja.

Na delavnici Osnove razpisnih priložnosti v kulturi in kreativnih industrijah. bomo predstavili običajno strukturo razpisov, pozivov in natečajev. Podrobneje si bomo pogledali razpise, ki jih razpisujejo nacionalne in lokalne javne institucije, vsekakor pa ne bomo pozabili tudi na mednarodne razpisne priložnosti. Posebno pozornost bomo namenili tudi razpisnim priložnostim med-sektorskega sodelovanja in povezovanja oziroma mreženja, ki je značilnost področja kulture in kreativnih industrij. Posvetili se bomo tudi temu, kaj je potrebno storiti, če ste na razpisu uspešni (organizacija dejavnosti, poročila itd.) in kakšne so možnosti v pritožbenih postopkih.

Delavnica je primarno primerna za vse, ki ste na začetku svoje kulturniške ali kreativne poti in ki z razpisnimi priložnostmi za sofinanciranje nimate veliko izkušenj, ne glede na to ali na področju kulture in kreativnih industrij delujete kot posameznik ali znotraj nepridobitne ali pridobitne pravne oblike.

Delavnica bo izvedena preko spleta. Na delavnico se lahko prijavite tako, da pošljete mail na marusa.golob@asociacija.si, najkasneje do 10.11.2020.

TERMIN: 12. november 2020, 11:00–13:00
POVEZAVA: Dostop do spletne delavnice bodo prijavljene prejele naknadno po elektronski pošti.

TRAJANJE: Dve uri

KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.
ROK PRIJAVE: Prijavite se najkasneje do 10. novembra na naslov marusa.golob@asociacija.si, kjer jasno zapišite tudi katere delavnice izmed treh se želite udeležiti.

PREDAVATELJ:

Tomaž Zaniuk je nekdanji strokovni sodelavec društva Asociacija, direktor in odgovorni urednik Radia Študent, novinar in kolumnist, avtor analiz razpisnih mehanizmov in komentator predlogov zakonov in predpisov, ki se v zadnjem obdobju osredotoča na dejavnost zagovorništva v kulturi in kreativnih industrijah ter tretjega medijskega sektorja. S področja civilne družbe in kulture ima izkušnje s pripravljanjem ter izvajanjem lokalnih, nacionalnih, evropskih in drugih mednarodnih projektov.

Vabljeni!

Projekt Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Deli