Razpisne priložnosti (avgust 2020)

Foto: Nada Žgank@Bunker

Med poletnimi priložnostmi za nevladne organizacije in samozaposlene še posebej izpostavljamo razpis za sofinanciranje organizacij, ki so pridobile evropska sredstva.

V vsaki Kulturosferi pa pripravljamo tudi selekcijo tujih rezidenčnih in razpisnih priložnosti za različna področja umetnosti.

Tuji razpisi

Do 31. avgusta se lahko prijavite na razpis za mobilnost umetnikov in umetnic ter kulturnih producentov in producentk med Evropo in Bližnjim vzhodom. Več informacij.

Do 31. avgusta so odprte prijave za umetniška dela na področju vizualne umetnosti, ki bodo izvedena še v tem letu. Več informacij.

Do 1. septembra so odprte prijave na razpis za organizacije. V poštev pridejo vsa področja umetnosti, tema je zbliževanje Evrope. Več informacij.

Do 1. septembra so odprte prijave za plačane umetniške rezidence v Italiji. Več informacij.

Do 4. septembra so odprte prijave za rezidenco v Belgiji, za katero iščejo oblikovalce na temo urbanega okolja. Več informacij.

Do 4. septembra je odprt razpis za umetniška dela, povezana z ohranjanjem vode in digitalnimi orodji. Več informacij.

Do 5. septembra so odprte prijave na rezidenco v sosednji Avstriji. Iščejo umetnice in umetnike, ki se ukvarjajo s presečiščem umetnosti, magije in rituala. Več informacij.

Do 6. septembra so odprte prijave na Quo Artis Award 2020. Iščejo umetniška dela, ki se ukvarjajo z globalno družbo v spremenjenih pogojih dela. Več na spodnji povezavi. Več informacij.

Do 15. septembra je odprt razpis na Univerzi Princeton za izjemne umetniške dosežke. Več informacij.

Pomembna priložnost za koreografe in koreografinje na področju sodobnega plesa. Do 16. septembra so odprte prijave na mrežo Aerowaves, ki ponuja promocijo izdelanih del sodobnega plesa. Več informacij.

Do 20. septembra je odprt poziv akademske revije Artnodes Journal, ki išče prispevke o vplivih pandemije na umetnost. Več informacij.

Domači razpisi

Objavljen je javni poziv za sofinanciranje evropskih projektov nevladnih organizacij. Prijave so mogoče do 17. avgusta. Več informacij.

Do 10. avgusta se lahko prijavite na razpis 23. Festivala slovenskega filma za celovečerne filme (nad 70 minut). Več informacij.

Do 15. avgusta so odprte prijave kreativcem za razvoj novega izdelka in / ali priprava vsebinsko-marketinških aktivnosti za nov izdelek lastne blagovne znamke. Več informacij.

Do 17. avgusta se lahko nevladne organizacije prijavijo na razpis U.S. Embassy Ljubljana. Razpis podpira projekte, ki prispevajo k razvoju nevladnega sektorja v Sloveniji. Več informacij.

Do 20. avgusta se lahko nevladne organizacije prijavite na festival Lupa, ki ga tudi letos organizira CNVOS. Več informacij.

Do 31. avgusta je odprt razpis Javna agencija za knjigo RS za kulturne projekte mobilnosti v tujini. Več informacij.

Center za kreativnost do 8. septembra vabi v partnersko mrežo CZK 2021. Vabijo k oddaji predlogov programov za krepitev kreativnega sektorja. Več informacij.

Platforma konS do 15. septembra vabi k oddaji predlogov za delavnice za mladostnike, otroke in zainteresirano javnost s polja intermedijskih umetnosti. Več informacij.

Do 30. septembra se lahko glasbenice in glasbeniki prijavite na razpis za subvencioniranje nove produkcije avdio posnetkov skladb. Več informacij.

Do 1. julija prihodnje leto je odprt natečaj za nagrado Modra ptica, na katero lahko avtorji pošiljajo še neobjavljena knjižna dela. Tokrat je razpisana kategorija za roman za odrasle. Več informacij.

Deli