Razpisne priložnosti (marec 2020)

Foto: Borut Bučinel@Gledališče Glej

V marčevski Kulturosferi smo ponovno zbrali zanimive razpisne priložnosti za samozaposlene in nevladne organizacije v kulturi doma in v tujini.

Tokrat se priložnosti ponujajo predvsem za teoretike na področju umetnosti ter kreativnih industrij.

Domači razpisi

Do 10. marca se lahko prijavite na razpis za nagrado in priznanji Riharda Jakopiča 2020. Več informacij.

Do 6. aprila je odprt razpis Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2020- 2021. Več informacij.

Do 30. marca se lahko prijavite na razpis Slovenski filmski center / Slovenian Film Centre za sofinanciranje kulturno vzgojnih filmskih projektov v letu 2020. Več informacij.

Tuji razpisi

Do 30. aprila se lahko prijavite na plačano rezidenco Beyond Matter Residency v Talinu, Tirani ali Karlsruheju, na katero so vabljeni tako teoretiki_e, kot tudi umetnice_ki, ki jih zanima produkcijska rezidenca na temo povezovanja umetnosti in digitalizacije. Več informacij.

Do 15. marca je odprt natečaj za Mednarodni otroški umetniški festival »Zlata čebela« 2020, s katero želijo organizatorji spodbuditi ustvarjalnost mladih. Več informacij.

Do 5. maja so odprte prijave na razpis v okviru programa Ustvarjalna Evropa za sofinanciranje projektov literarnega prevajanja za leto 2020. Več informacij.

Deli