Razpisne priložnosti (oktober 2019)

Foto@Aksioma

V vsaki številki Kulturosfere zberemo nekaj ključnih razpisnih priložnosti, prek katerih lahko nevladne organizacije in samozaposleni v kulturi pridete do novih virov financiranja.

V oktobrski številki smo se osredotočili tako na domače kot tuje razpise, predvsem na področju filma in rezidenc.

Domači razpisi

Do 28. oktobra se lahko prijavite na razpis Ministrstva za kulturo za sofinanciranje programskih vsebin medijev. Več informacij.

Manj uveljavljeni filmarji in filmarke, pozor. V okviru sklada RE-ACT je objavljen poziv, s katerim podpirajo projekte v razvoju s partnerskimi koproducenti s treh ozemelj, ki sodelujejo v tem skladu. Rok prijave je 15. november. Več informacij.

Center za kreativnost do 15. oktobra vabi (tudi) NVO, ki delujejo na področju kreativnega sektorja, da se v letu 2020 vključijo v partnersko mrežo njihove platforme in soustvarjajo nacionalno podporno okolje za razvoj in povezovanje tega sektorja. Več informacij.

Tuji razpisi

Priložnost za sodobne plesalce in plesalke: do 6. oktobra se lahko prijavite na plačano rezidenco v Nemčiji, ki se fokusira na raziskovanje. Več informacij.

Če vas zanima izmenjava umetnic in umetnikov med Evropo in Japonsko, se lahko do 31. oktobra prijavite na razpis Performing Arts Japan Programme for Europe. Več informacij.

Za vse, ki se ukvarjajo z umetniškim novinarstvom, je spodnji razpis dobra priložnost za pridobitev sredstev za delovanje. Prijave so mogoče do 1. novembra. Več informacij.

Do 15. oktobra so odprte prijave za uprizoritvene rezidence v Radar Sofia. Poleg namestitve so na voljo tudi štipendije. Več informacij.

Do 10. oktobra je podaljšan rok za prijavo za kuratorje, ki jih zanima plačana rezidenca v Franciji. Več informacij.

Deli