Razpisne priložnosti (september 2019)

Foto: Nada Žgank@Bunker
Foto: Nada Žgank@Bunker

Po poletnem premoru se predvsem znotraj Evropske unije odpirajo pomembne razpisne priložnosti in pilotni projekti.

V tokratni Kulturosferi smo zbrali nekaj najzanimivejših razpisov in pozivov za nevladne organizacije in samozaposlene v kulturi.

Tuji razpisi

Do 25. septembra se lahko kinematografi prijavijo na razpis za sofinanciranje kinematografov kot inovativnih kulturnih središč v lokalnih skupnostih. Več informacij.

Do 27. septembra je odprt izjemno pomemben evropski razpis za individualno mobilnost umetnic in umetnikov ter kulturnih producentov, na podlagi katerega bo Evropska komisija oblikovala nadaljnje smernice podpore mobilnosti znotraj EU. Več informacij.

Do 30. septembra je odprt razpis za projekte medijskega opismenjevanja za leto 2019, katerih cilj je spodbujanje kritičnega odnosa do medijskih vsebin. Več informacij.

Do 18. septembra je odprt poziv za štipendijo in življenjske stroške, če želite v Beogradu študirati na UNESCO Chair in Cultural Policy and Management (MA Studies). Več informacij.

Do 15. septembra so odprte prijave za rezidenco, ki ju razpisujeta The Fondation Thalie in The Evens Foundation. Spodbujajo tako raziskavo, kot produkcijo med vizualnim umetnikom_co ter pisateljem_ico na temo spreminjajoče Evrope. Več informacij.

Do 15. septembra so odprte prijave za umetniško rezidenco na Tajvanu. Tema je zrak, iščejo pa inštalacije v javnem prostoru. Več informacij.

The Camargo Foundation iz Francije do 1. oktobra razpisuje rezidenco za posameznike ali skupine, ki izhajajo iz teorije in se ukvarjajo s povezavami med teorijo in umetniško produkcijo. Več informacij.

Do 12. septembra se lahko plesalci in koreografi prijavite na poziv Aerowaves ter tako dobi priložnost predstavitve na Spring Forward Festivalu. Več informacij.

Do 15. oktobra se lahko prijavite na razpis za uprizoritvene koprodukcije med nemškimi in tujimi partnerji s strani Goethe-Instituta. Več informacij.

Do 11. novembra se lahko plesalci_ke in koreografi_nje prijavite na International Solo-Dance-Theatre Festival Stuttgart. Za najboljše so predvidene denarne nagrade. Več informacij.

Domači razpisi

Do 30. septembra je odprt poziv Mestne občina Ljubljana za sofinanciranje projektov, izbranih na razpisih programa Ustvarjalna Evropa-kultura. Več informacij.

Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis za štipendije za podiplomski študij za specializirane poklice v kulturi. Rok prijave je 30. september. Več informacij.

Deli