Razpisne priložnosti (avgust 2019)

Navkljub poletnim dopustom se v naslednjih dneh zaključuje kar nekaj pomembnih razpisov.

Za avgustovsko številko Kulturosfere smo ponovno izbrali nekaj zanimivih razpisnih priložnosti za NVO in samozaposlene v kulturi.

Domači razpisi
Do 12. avgusta so odprte prijave na razpis Ameriške ambasade v Ljubljani za podporo kulturnih projektov, ki spodbujajo sodelovanje med Slovenijo in ZDA. Več informacij.

Do 18. avgusta se lahko prijavite na že 18. Festival nevladnih organizacij LUPA v organizaciji CNVOS. Več informacij.

Do 15. septembra se lahko prijavite na poziv članice Asociacije Gledališče Glej, ki išče nove in drzne uprizoritvene projekte. Več informacij.

Tuji razpisi

Pozor, gledališčniki (ki ste člani IETM). Če se želite udeležiti plenarnega srečanja IETM na Rijeki, se lahko do 6. septembra prijavite na razpis za podporo vašemu potovanju. Več informacij.

Do 30. avgusta je odprt razpis EU za podporo pilotnemu projektu zaščite judovskih pokopališč v Evropi. Več informacij.

Do 12. avgusta je odprt razpis za pilotni projekt Mobilnost ustvarjalcev, s katerim želi Evropska komisija preskusiti politike in ukrepe za podporo mobilnosti med kulturnim sektorji ter ustvarjalnimi središči. Izbrana bo le ena organizacija oziroma mreža. Več informacij.

Na razpisu Generalnega direktorata Evropske komisije za izobraževanje, mladino, šport in kulturo bo izbran en izvajalec, ki bo vodil pilotni projekt Kulturne in ustvarjalne industrije, s katerimi želijo premostiti vrzeli med izobraževanjem in razvojem kulturne dediščine. Razpis je odprt do 12. avgusta. Več informacij.

Priložnost za (samozaposlene) novinarke in novinarje. Odprte so prijave za podporo raziskovalnega novinarstva z družbeno odgovorno noto. Več informacij.

Če ste kulturni delavec oz. delavka in za potrebe svojih projektov potujete v države, ki mejijo na Evropsko unijo, se lahko prijavite za povrnitev stroškov. Prijavo morate narediti vsaj 60 dni pred potovanjem. Več informacij.

14. avgusta se odprejo prijave za nov krog podpore individualni mobilnosti i-Portunus. Prijave bodo odprte do 5. septembra. Več informacij.

Do 15. avgusta se lahko prijavite na individualne rezidence za umetnice in kulturne delavce vseh področji v Švici. Več informacij.

Priložnost za umetnike in umetnice na področju cirkusa, plesa in performansa. Do 15. avgusta se lahko prijavite na poziv za rezidence v Schloss Broellin. Več informacij.

Do 11. avgusta se lahko ne glede na področje ustvarjanja prijavite na rezidenco na Tajvanu. Tema ustvarjanja je intermedijsko premišljevanje oceana ter specifične rezidence in njene umestitve v prostor. Več informacij.

Deli