Razpisne priložnosti (julij 2019)

Foto@Photon
Foto@Photon

Poletje je lahko čas za premislek o novih projektih. Julija poteče kar nekaj rokov za razpise, zato smo pripravili najzanimivejše priložnosti za nevladne organizacije in samozaposlene v kulturi.

Tokrat se osredotočamo predvsem na domače razpise.

Domači razpisi

Do 13. septembra se lahko prijavite na poziv za oddajo projektov za predstavitev v Slovenskem paviljonu na 17. mednarodni razstavi arhitekture – La Biennale di Venezia 2020. Več informacij.

Pozor oblikovalci in oblikovalke! Do 8. julija se lahko prijavite na natečaj za najboljšo idejno zasnovo celostne grafične podobe slovenskega predsedovanja Svetu EU leta 2021. Več informacij.

Ne spreglejte poziva Mestne občine Ljubljana za imenovanje strokovnih komisij, ki odločajo o projektih in programih za kulturo. Rok je 8. julij. Več informacij.

Objavljen je nov poziv Ministrstva za kulturo za mednarodne projekte za nevladne organizacije. Nanj se sicer ne morejo prijaviti vse organizacije (poglejte posebne pogoje, če ste upravičeni). Poziv traja do porabe sredstev, a najkasneje do 30. septembra. Več informacij.

Slovenski filmski center je objavil javni poziv na področju strokovnega izobraževanja in usposabljanja avtorjev in producentov na področju filma v tujini v letu 2019. Poziv je odprt do porabe sredstev, a najkasneje do 31. decembra. Več informacij.

Tuji razpisi

Do 30. avgusta se lahko prijavite na rezidenčne štipendije za umetnike in teoretike, ki želijo opravljati rezidenco v sosednjem Gradcu. Več informacij.

Do 15. julija je odprt razpis za Google sklad za intermedijske umetnice in umetnike, ki delujejo na presečišču umetnosti in umetne inteligence oziroma strojev. Sklad med drugim predvideva 10.000 dolarjev štipendije. Več informacij.

Do 15. julija je odprt poziv za knjigo umetnika. V poštev pridejo knjige, izdane v sezoni 2018/2019, ki so izšle v nakladi med 15 in 1.000 izvodov. Glavna nagrada znaša 5.000 evrov. Več informacij.

Do 15. julija se lahko prijavite na rezidenco v Atenah, ki kombinira vizualno umetnost, video in okoljske teme. Predvidena je tudi štipendija. Več informacij.

Deli