Delavnica: Razpisi za samozaposlene

Samozaposleni v kulturi in kreativnih industrijah po navadi prejemajo sredstva iz dveh različnih naslovov, in sicer ali tako, da prodajajo svoje storitve oziroma opravljajo svojo dejavnost »na trgu«, ali pa prek različnih razpisov, pozivov in natečajev, ki so financirani iz lokalnih, nacionalnih ali evropskih javnih sredstev.

Pri tem se samozaposlenim zastavljajo številna vprašanja, kot na primer, na katere razpise se prijaviti, kako se zadeve lotiti, koliko časa je potrebnega za pripravo kvalitetne prijave, kje je mogoče dobiti informacije o aktualnih razpisnih priložnostih itd.? Zato smo se odločili, da bomo v sklopu Servisa za ustvarjalce pripravili delavnico, na kateri bomo celostno predstavili tematiko razpisov za samozaposlene.

V okviru projekta Servis za ustvarjalce pri društvu Asociacija v četrtek, 25. aprila, ob 11. uri organiziramo četrto delavnico (v sklopu šestih), tokrat na temo razpisov za samozaposlene. Področje razpisov je namreč zelo razvejano in razpršeno:  razpisi se delijo glede na to, ali gre za javna ali za privatna sredstva, glede na to, ali gre za sredstva iz javnih lokalnih, nacionalnih ali evropskih virov, glede na to, ali so razpisi namenjeni posameznikom (fizičnim osebam) ali organizacijam (društvom, zavodom) itd. Zaradi vsega tega po navadi osnovnih informacij ni mogoče dobiti na enem mestu. Ravno to pa bomo skušali storiti na delavnici Razpisi za samozaposlene.

Na delavnici bomo predstavili običajno strukturo razpisov, pozivov in natečajev. Podrobneje si bomo pogledali razpise, ki jih razpisujejo slovenske nacionalne in lokalne javne institucije, vsekakor pa ne bomo pozabili tudi na mednarodne razpisne priložnosti. Posvetili se bomo tudi temu, kaj je potrebno storiti, če ste na razpisu uspešni (organizacija dejavnosti, poročila itd.), kakšne so možnosti v pritožbenih postopkih in kako pripraviti prepričljivo finančno strukturo. Ogledali si bomo običajno razpisno strukturo, razpisne kategorije in kriterije, postopke prijavljanja na večje, kot tudi postopke prijavljanja na manjše razpise. Vse to bo predstavljeno tako na splošni ravni, kot tudi skozi primere konkretnih razpisnih dokumentacij.

Delavnica je primarno primerna za vse (ne samo za samozaposlene), ki ste na začetku svoje kulturniške ali kreativne poti in ki s prijavami na razpise nimate veliko izkušenj, poseben poudarek pa bo namenjen razpisnim priložnostim za samozaposlene v kulturi in kreativnih industrijah.

TERMIN: četrtek, 25. april 2019, od 11:00 – 13:30
TRAJANJE: 2,5 ure
KRAJ: Ljubljana, Dalmatinova 4, 6. nadstropje
KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna
ROK PRIJAVE: do 22. aprila oziroma do zapolnitve prostih mest na jernej.kaluza@asociacija.si
PREDAVATELJ: Jernej Kaluža, strokovni sodelavec Asociacije (Servis za ustvarjalce)

Vabljeni!

Deli