Razpisne priložnosti (april 2019)

V Asociacijinem mesečniku Kulturosfera vsak mesec pregledamo nekaj najbolj zanimivih priložnosti za pridobivanje sredstev samozaposlenih in nevladnih organizacij v kulturi.

Aprila se osredotočamo predvsem na rezidenčne programe.

Domači razpisi

Do 15. aprila se lahko mladi do 29. leta prijavite na razpis Ministrstvo za kulturo za usposabljanje ali izobraževanje v tujini za specializirane poklice v kulturi. Več informacij.

Ministrstvo za kulturo aprila zbira prijave na poziv za najem delov gradov Turjak in Snežnik. Več informacij.

 

Tuji razpisi

Do 15. aprila je odprt poziv za rezidence intermedijskih in vizualnih umetnic ter umetnikov v Avstraliji. Predvidena je tudi štipendija ter pokritje stroškov prevoza. Več informacij.

Do 19. aprila je odprt poziv za rezidenco na Japonskem, kamor vabijo mlade vizualne umetnike, ki se bolj kot na končni izdelek v času rezidence lahko osredotočijo na proces. Predvideno je kritje stroškov poti. Več informacij.

Do 30. aprila se lahko vizualne umetnice prijavijo na poziv za plačano rezidenco v Italiji. Več informacij.

Do 30. aprila je odprt poziv za udeležbo na Love Sharing festivalu v Italiji, ki medse vabi raziskovalce, vizualne in uprizoritvene umetnike. Več informacij.

Do 30. aprila je odprt poziv Reaktor Potenziale, ki k sodelovanju vabi transdisciplinarne umetnice in umetnike. Za produkcijo razstave je na voljo proračun 3.500 evrov. Več informacij.

Do 30. aprila je odprt razpis za rezidence v Akademie Schloss Solitude v Nemčiji. Iščejo umetnice in umetnike iz različnih področji sodobne umetnosti. Ponujajo štipendije ter krite stroške poti. Rezidence trajajo med pol in enim letom. Več informacij.

Do 31. maja se lahko prijavite na razpis za mlade režiserje_ke na polju uprizoritvenih umetnosti za festival Fast Forward v Nemčiji. Več informacij.
Deli