Evro na evro (december 2018)

December je dober mesec za iskanje priložnosti za financiranje v tujini. Pripravili smo izbor najzanimvejših tujih razpisnih priložnosti za NVO in samozaposlene v kulturi.

Tokrat so v središču razpisov filmarji, NVO, uprizoritveniki, intermedijci ter mladi kulturni delavci.

Do 15. decembra se lahko prijavite na ACT festival, ki spodbuja prijavo vzpenjajočih se uprizoritvenih umetnic in umetnikov. Več informacij.

Do 15. decembra se lahko gledališčniki prijavite na festival TESZT – Euroregional Theatre Festival Timișoara, ki išče nove oblike gledališkega izražanja na področju Balkana in Vzhodne Evrope. Več informacij.

Priložnost za umetnike in nevladnike, ki se ukvarjate z uličnim gledališčem. Do 15. januarja se lahko prijavite na portugalski festival Mais Imaginarius. Povrnejo stroške poti in bivanja. Več informacij.

Priložnost za izmenjavo in mentorstvo mladim kulturnim delavcem, ki se trudijo povezati kulturne organizacije. Prvi seminar bo potekal v Prištini. Rok prijave je 15. december. Več informacij.

Do 6. januarja je odprt razpis za umetnike in oblikovalce, ki se ukvarjajo z oblikovanjem zunanjih inštalacij. Krijejo stroške poti ter ponujajo štipendijo. Več informacij.

Do 20. decembra (prvi rok) oziroma 7. maja (drugi rok) je odprt razpis Ustvarjalne Evrope za podporo filmskim festivalom. Več informacij.

Do 11. decembra so odprte prijave Ustvarjalne Evrope za projekte sodelovanja, na katere se pogosto zelo uspešno prijavljajo tudi NVO v kulturi iz Slovenije. Več informacij.

Do 21. januarja so odprte prijave na enoletno rezidenco v Chicagu. Iščejo invoativne intermedijske performerje, ponujajo štipendijo. Več informacij.

Deli