Konzorcij vsebinskih mrež nadaljuje z delom

Konzorcij vsebinskih mrež, ki združuje vsebinske mreže nevladnih organizacij po različnih sektorjih, in katerega del je tudi Asociacija, nadaljuje s svojim delovanjem tudi med poletjem.

Srečanja konzorcija potekajo enkrat mesečno, na njih pa vsebinske mreže razpravljajo predvsem o vlogi vsebinskih mrež pri gradnji podpornega okolja za nevladne organizacije.

Maja so tako razpravljali o različnih oblikah podpore, ki jih konzorcij lahko nudi svojim članicam ter podprli prizadevanja proti zlorabi instituta nujnega postopka ter posledičnega izločanja javnosti iz javne razprave o ključnih zakonih.

Pogovarjali so se tudi o pomenu prepoznavanja vloge nevladnih organizacij, še posebej v obdobju pred volitvami, ter nadaljevali z načrtovanjem letnega dogodka konzorcija, ki bo letos predvidoma novembra.

Junija in julija so se ukvarjali z obravnavanjem Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva, predvsem glede resornih akcijskih načrtov, ki v številnih primerih ne odražajo ciljev strategije po celostnem in trajnostnem razvoju nevladnega sektorja.

Naslednjič se bo konzorcij sestal konec avgusta. Na tej povezavi si lahko preberete več o njihovem delu v preteklih mesecih.

Deli