Razpisne priložnosti (april 2023)

Vsak mesec za vas zbiramo nekaj razpisnih priložnosti s področja kulture, samozaposlenih v kulturi ter drugih delavcev in delavk na tem področju.

Na voljo je vrsto domačih in tujih priložnosti za razvoj na posamičnih področjih kulture.

Domači razpisi

Mednarodni grafični likovni center in Mednarodni center za sodobno umetnost MeetFactory vzpostavljata dolgoročni program dvomesečnih rezidenčnih izmenjav. Letno bodo gostili v Ljubljani enega umetnika ali umetnico s Češke, v Prago pa se bo na dvomesečno rezidenco odpravil umetnik ali umetnica iz Slovenije. Rok za prijavo je 31. maj 2023. Več informacij

Slovenski filmski center je objavil razpis za sofinanciranje slovenskih animiranih filmskih in avdiovizualnih projektov. Prijave sprejemajo do 5. junija 2023. Več informacij

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije je objavila razpis za sofinanciranje literarne kritike v spletnih medijih s področja kulture za leto 2023. Razpis je odprt do 15. maja 2023. Več informacij