Razpisne priložnosti (julij 2022)

Tudi med poletnim premorom je za jesensko delo na voljo nekaj zanimivih razpisnih priložnosti doma in na tujem.

V tokratni Kulturosferi smo se ponovno osredotočili na razpise in pozive za samozaposlene v kulturi in nevladne organizacije.

Domači razpisi
Še do 10. julija je odprt pozi mreže RUK, prek katerega iščejo pilotne umetniške projekte na presečišču znanosti, umetnosti in gospodarstva. Predlagatelji lahko zaprosijo za najmanj pet in največ 39 tisoč evrov. Več informacij.

Do 7. avgusta se lahko prijavite na poziv Aksioma, s katerim vabijo mlade umetnike_ce za prijavo novih projektov za leto 2023. Zanima jih predvsem področje novih medijev, vizualnih in performativnih umetnosti ter vseh nedoločenih vmesnih polj. Več informacij.

Do 20. avgusta se lahko intermedijski ustvarjalci_ke prijavite na razpis Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. Iščejo umetnike_ce do 30. leta. Več informacij.

Do 30. septembra se lahko prijavite na poziv platforme Od malih nog naokrog, ki išče besedila za gledališke predstave za otroke in mlade. Prvonagrajeno besedilo dobi denarno nagrado in izvedbo. Več informacij.

Priložnost za oblikovalke_ce: do 21. oktobra je odprt razpis za novo grafično podobo Univerze v Ljubljani. Več informacij.

Tuji razpisi
Do 11. julija so odprte prijave na poletno septembrsko šolo Kooperative – Regionalne platforme za kulturo v Ohridu s fokusom na demokratizacijo kulturnih institucij. Več informacij.

Do 31. julija se lahko mlade_i ustvarjalke_ci s področja uprizoritvenih umetnosti prijavite na poziv kulturnega huba CAOS, v katerem iščejo nova dela, ki jih bodo v prihajajoči sezoni prikazali v Turinu. Več informacij.

Do 15. avgusta se lahko umetnice_ki različnih disciplin prijavite na plačane rezidence v Singapurju, ki jih razpisuje Singapore Art Museum. V poštev pridejo umetnice_ki, kuratorke_ji in vsi, ki raziskujejo odnos med skupnostjo in izobraževanjem. Rezidence trajajo od enega do šest mesecev. Več informacij.