S kulturo in umetnostjo skrbite za zdravje in dobro počutje? Obvestite evropsko javnost!

Foto: Nada Žgank

Zaživel je spletni portal evropskega projekta Culture4Health, ki bo med drugim deloval tudi kot zbirno mesto informacij, dobrih praks in kontaktov o projektih in organizacijah, ki v Evropski uniji izvajajo projekte in raziskovalne dejavnosti na presečišču kulture in zdravja.

Vse slovenske organizacije in samostojne ustvarjalce, ki skozi svoje ustvarjalne aktivnosti in kulturne projekte poskušate vplivati na zdravje in dobro počutje različnih družbenih skupin, vabimo, da evropsko javnost o svojih prizadevanjih obvestite in informacije o vašem projektu delite na: https://www.cultureforhealth.eu/share-your-project/. Na spletnem mestu pa boste našli tudi informacije o številnih sorodnih iniciativah po vsej Evropi, ki vas utegnejo navdušiti ter prepričati, da se tudi sami odločite podobne prakse izvajati na domačih tleh.

Asociacija je del konzorcija partnerskih organizacij, ki ga koordinira Culture Action Europe, ki izvaja projekt CultureForHealth, partnerji pa so še Trans Europe Halles, The Northern Dimension Partnership for Culture, danska Centralna regija Jutland in Centrul Cultural Clujean iz Romunije. Program, ki si tudi v skladu z siceršnjim delovanjem društva prizadeva raziskovati in predstaviti raznovrstne družbene učinke kulture, tudi na zdravje, je podprla Evropska komisija.