Za Certifikat Kulturno podjetje se odločajo tudi javna podjetja

V proces pridobitve Certifikata Kulturno podjetje je z aprilom vstopila vrsta javnih podjetij, med njimi Ljubljanski potniški promet, JP Vodovod Kanalizacija Snaga, ŽALE Javno podjetje ter Javni holding Ljubljana in Energetika Ljubljana, ki sta že pristopila k certificiranju.

Javna podjetja Mestne občine Ljubljana, ki bodo z začetkom julija predvidoma začela z izvajanjem izvajanjem kulturnih aktivnosti, ki so osrednja aktivnost certificiranja, so že v dosedanjem delovanju prepoznala vrsto pozitivnih učinkov, ki jih ima vključevanje kulture v podjetja, in sicer predvsem pri zaposlenih. Prav skrb zanje in njihove pogoje dela je ob družbeno odgovornem delovanju pomembna prioriteta vseh naštetih.

Z usmerjenim pristopom kreiranja kulturnih dobrin za vsako posamezno podjetje ter njihove zaposlene želijo v podjetjih s pridobitvijo certifikata zagotoviti dodatno izboljšane pogoje za razvoj podjetja, kadra in partnerskih poslovnih vezi, zagotoviti dolgoročne pozitivne učinke, ki jih ima kultura na počutje in zdravje zaposlenih ter področja delovanja podjetje ter krepiti medsektorsko vezi med gospodarstvom in kulturo .

Certifikat Kulturno podjetje, ki smo ga ob podpori Ministrstva za javno upravo v Asociaciji razvili v partnerstvu z Društvom humanistov Goriške ter Društvom Mesto žensk, je nastal z namenom dolgoročnega povezovanja med gospodarstvom in kulturo. Vse informacije o Certifikatu Kulturno podjetje, njegovi pridobitvi ter ponudnikih kulturno-umetniških vsebin lahko pridobite na spletni strani certifikata, dostopni na tej povezavi.

Deli