Razpisne priložnosti (december 2021)

Kulturosferino leto zaključujemo s svežo pošiljko razpisnih priložnosti za samozaposlene in nevladne organizacije v kulture doma in v tujini.

Med domačimi razpisi izpostavljamo možnost štipendij za umetniške smeri ter razpis Centra za kreativnost, med tujimi pa predvsem rezidenčne in festivalne priložnosti.

Domači razpisi

Prešernovo gledališče Kranj išče novega sodelavca ali sodelavko – prednost za delovno mesto organizatorja_ke imajo tisti z izkušnjami v gledališču. Razpis je odprt do 15. novembra. Več informacij.

Do 20. decembra je odprt poziv za spodbujanje kreativnih industrij Centra za kreativnost. Predmet razpisa so nepovratne spodbude za razvoj inovativnih projektov in podjetij s področja kreativnega in kulturnega sektorja, razvoj novih izdelkov, storitev in procesov pri prijaviteljih ter vzpodbujanje močnejšega sodelovanja med kreativnim sektorjem in gospodarstvom. Več informacij.

Do 27. decembra je odprt poziv Ministrstva za kulturo za štipendije za specializirane oklice v tujini za podiplomski študij. Več informacij.

Do 2. januarja je odprt poziv Centra za kreativnost v kreativni inkubator. Namenjen je kreativnim podjetjem, organizacijam in posameznikom, ki imajo svojo podjetniško idejo za produkt ali storitev ter jo želijo ob strukturirani mentorski podpori razviti ali nadgraditi. Več informacij.

Do 10. januarja Igor Zabel Association for Culture and Theory skupaj z MGLC Ljubljana išče kandidate_ke za kritiško rezidenco v Švicariji za oktober 2022. Kritiki_čarke ali novinarji_ke morajo prihajati iz tujine. Več informacij.

Tuji razpisi

Do 12. decembra je odprt poziv za prijavo na Young Urban Performances v Nemčiji. Tema je užitek. Več informacij.

Odprt je poziv za dela s področja sodobnega plesa za enajsto edicijo PRISMA–International Contemporary Dance Festival of Panama. Poziv je sicer odprt do 31. decembra, a bodo upoštevali le prvih 400 prijav. Več informacij.

Do 14. januarja je odprt poziv za rezidenco v Italiji, na katero vabijo sodobne romske ustvarjalke in ustvarjalce. Več informacij.

Do 15. januarja so odprte prijave na Pflasterspektakel festival v Linzu. Iščejo ulične umetnice in umetnike. Več informacij.

Deli