Razpisi v kulturi (november 2018)

Foto: Nada Žgank@Bunker

Vsak mesec za vas pripravljamo nabor najzanimivejših aktualnih razpisov v Sloveniji na področju kulture.

Tokrat posebej izpostavljamo pobudo domačih nevladniških kulturnih producentov, ki so vzpostavili mednarodno izobraževalno platformo Parl.

Domači in tuji umetniki se lahko do 31. januarja prijavijo na desetdnevno izobraževanje o uprizoritvenih umetnostih, ki bo potekalo jeseni prihodnje leto. Več informacij.

Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis za štipendije samozaposlenih v kulturi. Rok za prijave je 19. november. Več informacij.

Zavod za širjenje filmske kulture FILMOTEKA išče sodelavca/-ko filmoljuba za mesto producenta pri razvoju in promociji izobraževalno/raziskovalnega projeketa za povečanje prepoznavnosti in približevanje slovenskega filma široki javnosti preko spletne platforme. Več informacij: predan.kowarski@gmail.com.
Do 28. novembra se lahko prijavite na projektni razpis Mestne občine Ljubljana za izbor kulturnih projektov v letu 2019. Več informacij.

Do 25. novembra lahko sodelujete na razpisu, v sklopu katerega morate posneti kratek video na temo projektev, sofinanciranih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Evropskega socialnega sklada ali Kohezijskega sklada. Več informacij.