Asociacija na knjižnem sejmu o statusu avtoric in avtorjev

Društvo Asociacija se je odzvalo vabilu Društva slovenskih pisateljev in se udeležilo javne razprave o statusu avtoric in avtorjev, ki se je kot del bogatega programa Pisateljskega odra v programski organizaciji DSP odvil na sklepni dan 39. Slovenskega knjižnega sejma. Razprave, ki jo je moderiral urednik, pisatelj in novinar Andrej Predin, v njej pa sta sodelovala tudi pesnica in antropologinja Nežka Štruc ter pisatelj, novinar in alpinist Tadej Golob, se je udeležila podpredsednica in vodja strokovne pisarne društva Polona Torkar.

Osrednja niti razprave, po katerih so zapluli udeleženci, so se vrtele okrog vprašanj, ali in kako je mogoče kot avtor ali avtorica preživeti s pisanjem, kakšne so spodbude in kakšna je ureditev za literarno dejavnost, kako doseči in nagovarjati bralce, je med generacijami ustvarjalcev zaznati razlike, tudi v odnosu do samih sebe, svoje poklicanosti in ustvarjalnega dela, je v polju literatura hiperprodukcija mogoča ter kakšno vlogo pri kariernem in ustvarjalnem razvoju lahko ima kritika, kadar je ustrezno vzpodbujana.

Društvu slovenskih pisateljev se zahvaljujemo za vabimo, čestitamo k bogatemu programu Pisateljskega odra in se zavedamo, da je domača literatura v vztrajnih in skrbnih rokah.

Deli