Inga Remeta imenovana v upravni odbor Kooperative

Foto: Donat Belegu

Na generalni skupčini mreže Kooperativa, ki je med 16. in 18. oktobrom potekala v Peji na Kosovem in se ga je kot predstavnica Asociacije, članice mreže, udeležila strokovna vodja Polona Torkar, so člani mreže izvedli volitve za dva nova člana upravnega odbora mreže. Petra Cerovška, ki je slovensko nevladno kulturo v mreži zastopal kot predstavnik SCCA Ljubljana, je v upravnem odboru nasledila predsednica društva Asociacija Inga Remeta. Obema čestitamo!

Kot drugi član UO Kooperative je bil na mesto Vullneta Sanaje, ki ga je v odbor predlagal kosovski Anibar, izvoljen Domagoj Šavor, programski koordinator hrvaške Zveze društev Klubtura. Osrednje teme skupščine so bile sicer namenjene prihodnosti razvoju mreže, pa tudi načinom prihodnjega sodelovanja v polju kulture na področju Zahodnega Balkana v okviru modela programske izmenjave in sodelovanja v Kooperativi.

Delegati na skupščini so tako po predstavitvi modela programske izmenjave, kot ga je zasnovala delovna skupina Kooperative in so ga na skupščini predstavili Milica Pekić, Davor Mišković, Artan Sadiku, skozi delovne skupine model premišljevala in predlagala izboljšave. Osrednji poudarek bodočega modela sodelovanja v regiji bo ob prepoznavnih oblikah koprodukcij namenjen razvoju sodelovanj in modelov, s poudarkom na eksperimentiranju, skupnem zagovorništvu, tudi arhiviranju, pa tudi razvoju regije onkraj članstva Kooperative.

Del skupščine je bil namenjen seznanitvi članstva s poslovanjem, delom in načrti mreže za leti 2023 in 2024, ob volitvah v upravni odbor pa je Kooperativa sprejela tudi nove člane in razglabljala o potencialnem vključevanju mreže v Culture Action Europe in Trans Europe Halles. Skupščina, ki jo je gostujoči Anibar podkrepil z bogatim kulturnim programom, se je zaključila z delavnico mreženja pod vodstvom Domagoja Šavorja, katere namen je bil zagotoviti celovit pregled inovativnih priložnosti, ki ga ponuja oblikovan model regionalnega sodelovanja, kot ga je razvila Kooperativa. Na delavnici so se udeleženci v načrtovanje sodelovanj, pri čemer so se osredotočili na prepoznavanje potencialnih partnerjev in usklajevanje njihovih ciljev s cilji novega programa.

Deli