Razpisne priložnosti (marec 2022)

Foto@Aksioma

V Kulturosferi vam vsak mesec pripravimo nabor zanimivih razpisov in pozivov za ustvarjalke in ustvarjalce ter nevladne organizacije v kulturi v Slovenji in tujini.

Ta mesec doma prevladujejo priložnosti na polju uprizoritvenih umetnosti. V tujini je odprtih kar nekaj pozivov na rezidence.

Razpisi v Sloveniji
Priložnost za izobraževanje dramaturgov_inj ter gledaliških ustvarjalcev_k. Do jutri se lahko na rezervacije@glej.si prijavite na brezplačno dramsko delavnico s hrvaškim pisateljem Dinom Pešutom. V okviru Festivala Literature sveta – Fabula in v sodelovanju z Gledališčem Glej. Več informacij.

Članica Asociacije Emanat išče novo sodelovko_ca za organizacijo in izvedbo umetniških produkcij, pripravo razpisov, pridobivanje sredstev in/ali administracijo. Prijave sprejemajo do 13. marca. Več informacij.

Gledališče Ane Monro aprila vabi na mesec izobraževanj. Ponujajo več različnih sklopov, prve prijave se zapirajo 20. marca. Več informacij.

Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost in EPK Nova Gorica vabi na Malo šolo kulturnega menedžmenta. Na drugo in tretje spletno predavanje v aprilu se lahko še vedno prijavite. Več informacij.

Do 4. aprila so odprte prijave Ministrstva za kulturo za kulturne projekte, ki so namenjene senzorno oviranim. Več informacij.

Gledališče Glej vabi mlade ustvarjalke_ce iz polja performativne, intermedijske in vizualne umetnosti k sodelovanju v mednarodnem projektu Boundary Crossing. Udeležba je plačana in vsebuje mednarodno rezidenco v Turčiji. Prijave sprejemajo do 11. marca. Več informacij.

Do 4. aprila je odprt javni razpis Slovenskega filmskega centra za sofinanciranje projektov organizirane filmske stroke. Več informacij.

Razpisi v tujini
Do 18. marca se lahko vizualni umetniki_ce med 18. in 35. letom prijavite na razpis za rezidenco v sklopu EPK Novi Sad, kjer iščejo avtorje_ice stenskih poslikav. Več informacij.

Do 27. marca je odprt poziv za kratke prozne tekste v sklopu Mednarodnega obmejnega srečanja Forum Tomizza, ki razpisuje 17. mednarodni literarni natečaj Lapis Histriae. Tema je kaos, glavna nagrada znaša dobrih tisoč evrov. Iščejo neobjavljena izvirna besedila. Več informacij.

Do 31. marca so odprte prijave za plačano rezidenco v Nemčiji, ki vabi umetnice_ke vseh disciplin, ki jih zanima prepletanje znanosti, digitalnih tehnologij in umetnosti. Več informacij.

Do 4. aprila so odprte prijave za rezidenco za prevajalce in literate na Poljskem, ki jo razpisuje Kraków UNESCO City of Literature. Več informacij.

Deli