Razpisne priložnosti (februar 2022)

V Kulturosferi nadaljujemo z zbiranjem različnih razpisnih priložnosti za samozaposlene in nevladne organizacije doma in v tujini.

Tokrat med tujimi razpisi prevladujejo priložnosti za glasbenike in uprizoritvenike, pri domačih pa najdete predvsem priložnosti s področja vizualnih umetnosti.

Domači razpisi
Radio Študent do 14. februarja v svoje vrste vabi novo generacijo špikerk_jev, tonskih tehnikov_c in videastk_ov. Več informacij.

Do 16. februarja so odprte prijave za delavnice o premišljevanju kulture in umetnosti v času korone. Organizirata Koridor – križišča umetnosti in Center za kreativnost. Več informacij.

Do 20. februarja so odprte prijave za kreativni pogon Centra za kreativnost. Podjetje Beti d.d. vabi k sodelovanju ustvarjalce, oblikovalce oz. arhitekte, ki imajo znanja in izkušnje na področju priprave in postavitve kreativnega sejemskega prostora. Več informacij.

Do 10. marca je odprt poziv za nagrade skupine OHO, ki je namenjen vizualnim umetnicam in umetnikom. Več informacij.

Alternative Ljubljana in Ljubljana Street Art Festival vabita lastnike sten, da se pridružijo festivalu in uličnim umetnikom ponudijo steno za unikatno poslikavo. Več informacij.

Tuji razpisi
Do 11. februarja so odprte prijave za Wiener Festwochen, ki podeljuje štipendije za izobraževalni program In the field, namenjen mladim kulturnim delavcem, umetnikom in študentom. Fokus letošnjega programa so strukturni pogoji za umetnost. Več informacij.

Do 27. februarja so odprte prijave na mentorski program Forecast, kjer lahko z odličnimi predavatelji razvijate svoje umetniške prakse dela s publiko. Več informacij.

Do 1. marca je odprt poziv za jazz glasbenike za Mednarodno jazz tekmovanje v Bukarešti. Prijave so sicer plačljive, a je možna povrnitev stroškov. Več informacij.

Deli