Poziv k prijavam na mentorski in twinning program

V okviru projekta REG.Lab, ki je namenjen krepitvi obstoječih in na novo nastajajočih mrež ter praks izmenjav znanja in veščin na področju zahodnega Balkana, smo odprli poziv k prijavam na mentorski in twinning program.

Asociacija izvaja projekt REG.Lab v partnerstvu s še šestimi nevladnimi organizacijami iz zahodnega Balkana v okviru razpisa Projekti kulturnega sodelovanja na Zahodnem Balkanu Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo.

V okviru programov krepitve zmogljivosti za umetnike in kulturne izvajalce smo skupaj s partnerji v projektu REG.Lab med drugim pripravili tudi mentorski program. Osredotoča se na gradnjo odnosa med mentorji in mentoriranci z namenom izpopolnjevanja ter nadgradnje veščin in strokovnih znanj, ki so si jih z leti raziskovanja in dela v sektorju pridobili producenti, umetniki, kulturni izvajalci in vodje programov. Program nudi usposabljanje za praktična znanja, potrebna v sektorju, kot so na primer izgradnja občinstva, tehnična produkcije, PR in druge veščine.

Za namen izvedbe programa smo ustvarili bazo mentorjev in mentoric za različna področja podpornih znanj in veščin za akterje v kulturi. Sprejemamo prijave nevladnih organizacij iz kulturnega in kreativnega sektorja s sedežem v Albaniji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, Kosovu, Črni gori, Severni Makedoniji, Srbiji in Sloveniji. Prijave zbiramo do 20. septembra 2021.

Več o prijavi na program mentorstva si lahko preberete na spletni strani Kooperative.

V okviru  programov krepitve zmogljivosti za umetnike in kulturne izvajalce projekta REG.Lab pa je odprt tudi poziv za prijave za Twinning program, znotraj katerega bodo ustvarjeni pari organizacij s področju umetnosti in kulture, ki bodo nekaj časa tesno sodelovali in ustvarili prostor za medsebojno učenje in sodelovanje. Rok za prijavo je prav tako 20. september 2021, več o programu, pogojih in postopkih prijave pa si lahko preberete na tej povezavi.

Projek REG.lab sofinacira Evropska unija.

Deli