Razpisne priložnosti (avgust 2021)

Foto: Nada Žgank@Bunker

Tudi v avgustu se kljub poletnim dopustom odpirajo številne rezidenčne priložnosti po vsem svetu ter nekaj domačih pozivov in razpisov.

V Kulturosferi smo jih zbrali nekaj, ki so namenjeni samozaposlenih in nevladnim organizacijam v kulturi.

Domači razpisi
Do 9. avgusta je podaljšan rok za razpis JSKD, s katerim spodbujajo izobraževanje in zaposlovanje mladih do 29. let v kulturi. Več informacij.

Do 31. avgusta je odprt razpis za inovativne projekte študentk in študentov (tudi umetniških smeri). Iščejo svež pogled na aktualne razmere in izzive družbe, izražen z idejo ali potencialno inovacijo, ki bo pripomogla, da izboljšamo življenjsko okolje in možnosti za vse. Več informacij.

Do 6. septembra je odprto javno povabilo Center za kreativnost v partnersko mrežo CzK 2022. Povabilo je namenjeno krepitvi kreativnega sektorja. Več informacij.

Razpisne priložnosti za glasbenice in glasbenike: do 30. septembra se lahko prijavite na razpis za subvencioniranje nove produkcije avdio posnetkov skladb. Več informacij.

Do 1. oktobra je odprt poziv Center za kreativnost za kreativne inovacije, izdelke in storitve, ki napovedujejo sistemske spremembe in so kritični do obstoječih produkcijskih norm. Več informacij.

Tuji razpisi
Do 25. avgusta so odprte prijave za plačane rezidence na Central European University. Iščejo pisatelje ter vizualne in intermedijske umetnike. Več informacij.

Priložnost za rezidenco za vse s področja knjige. Do 1. septembra je odprt razpis za rezidenco v Granadi v Španiji. Več informacij.

Do 5. septembra so odprte prijave za live coderje, ki so vabljeni na rezidenco v Španijo, Nemčijo, Slovenijo in Nizozemsko. V Sloveniji v projektu on-the-fly sodeluje tudi članica Asociacije Ljudmila. Več informacij.

Flanders Art Institute do 10. septembra razpisuje poziv, s katerim poskušajo diverzificirati umetniško polje. Več informacij.

Do 14. septembra se lahko prijavite na razpis za štipendije v ZDA. Namenjen je umetnikom iz različnih sektorjev, ki so na začetkih svoje kariere. Več informacij.

Deli