Delavnica: Avtorske pravice za akterje na področju KKI

Ilustracija @AsjaTrost

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi na delavnico Avtorske pravice za akterje na področju KK.

Ustvarjalke* navadno želijo zaščititi svoje pravice v odnosu do naročnic avtorskega dela in v odnosu do njenih uporabnic. Pri tem se pogosto dogaja, da ne poznajo dobro področja avtorskega prava in avtorskih pravic, ki jim pripadajo, zato tudi ne uspejo iztržiti največ iz svojega avtorskega dela.

Da bi okrepile znanje akterk v sektorju, Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pripravlja delavnico, na kateri bo odvetnica Urša Chitrakar predstavlila osnove avtorskega prava. Predstavljene bodo temeljna pravila in definicije osnovnih pojmov avtorskega prava ter odgovori na vprašanja o tem, kaj je avtorsko delo, kdo je avtorica, kako nastanejo in koliko časa trajajo avtorske pravice, katere avtorske pravice ima avtorica, kakšna so temeljna pravila glede uporabe avtorskih del in kako so avtorske pravice omejene.

Delavnica bo izvedena prek spleta. Na delavnico se lahko prijavite tako, da pošljete mail na marusa.golob@asociacija.si najkasneje do 04.06.2021.

TERMIN: 09. junij 2021, 11:00–13:00
POVEZAVA: Dostop do spletne delavnice bodo prijavljene prejele naknadno po elektronski pošti.

TRAJANJE: Dve uri

KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.
ROK PRIJAVE: Prijavite se najkasneje do 04. junija  na naslov marusa.golob@asociacija.si, kjer jasno zapišite tudi katere delavnice se želite udeležiti.

PREDAVATELJICA:  Odvetnica Urša Chitrakar je specializirana za avtorske pravice, intelektualno lastnino in drugo problematiko s področja umetniške produkcije ter zabavne industrije. Med njenimi strankami so tako umetnice in njihove agencije kot založnice, filmske producentke ter oglaševalske agencije. Poleg odvetniškega dela in pravnega svetovanja predava o avtorskih pravicah ter intelektualni lastnini, občasno izvaja tudi strokovne analitične študije, povezane s tematiko avtorskih pravic in intelektualne lastnine.

Delavnica Avtorske pravice za akterje na področju KK je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

* V besedilu uporabljeni in zapisani izrazi v slovnični obliki za ženski spol se uporabljajo kot nevtralni za vse spole.

Deli