Delavnica: Razpisne priložnosti s področja KKI

Ilustracija @Asja Trost

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na delavnico Razpisne priložnosti s področja KKI.

Za KKI obstaja obilico razpisnih priložnosti za javno ter zasebno sofinanciranje na lokalnih, nacionalnih, regionalnih, evropskih ali drugače mednarodnih ravneh. Pri tem pa se akterji* sprašujejo, na katere razpise se prijaviti, kako se zadeve lotiti, koliko časa je potrebnega za pripravo kvalitetne prijave, kje je mogoče dobiti informacije o aktualnih razpisnih priložnostih, ipd.?

Na delavnici Razpisne priložnosti s področja KKI bomo predstavili običajno strukturo razpisov, pozivov in natečajev. Podrobneje si bomo pogledali predvsem razpise, ki jih razpisujejo nacionalne in lokalne javne institucije, ter ošvrknili nekatere mednarodne možnosti. Pogledali si bomo razpisne priložnosti med-sektorskega sodelovanja in povezovanja oziroma mreženja. Posvetili se bomo tudi temu, kaj je potrebno storiti, če ste na razpisu uspešni (organizacija dejavnosti, poročila itd.) in kakšne so možnosti v pritožbenih postopkih.

Delavnica je primarno primerna za vse, ki ste na začetku svoje kulturniške ali kreativne poti in ki z razpisnimi priložnostmi za sofinanciranje nimate veliko izkušenj, ne glede na to ali na področju kulture in kreativnih industrij delujete kot posameznik ali znotraj nepridobitne ali pridobitne pravne oblike.

Delavnica bo izvedena preko spleta. Na delavnico se lahko prijavite tako, da pošljete mail na marusa.golob@asociacija.si najkasneje do 21. 05. 2021.

TERMIN: 26. maj 2021, 11:00–13:00
POVEZAVA: Dostop do spletne delavnice bodo prijavljene prejele naknadno po elektronski pošti.

TRAJANJE: Dve uri

KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.
ROK PRIJAVE: Prijavite se najkasneje do 21. maja na naslov marusa.golob@asociacija.si, kjer jasno zapišite tudi katere delavnice se želite udeležiti.

PREDAVATELJ:

Tomaž Zaniuk je nekdanji strokovni sodelavec društva Asociacija, direktor in odgovorni urednik Radia Študent, novinar in kolumnist, avtor analiz razpisnih mehanizmov in komentator predlogov zakonov in predpisov, ki se v zadnjem obdobju osredotoča na dejavnost zagovorništva v kulturi in kreativnih industrijah ter tretjega medijskega sektorja. S področja civilne družbe in kulture ima izkušnje s pripravljanjem ter izvajanjem lokalnih, nacionalnih, evropskih in drugih mednarodnih projektov.

Delavnica Razpisne priložnosti s področja KKI je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

* V besedilu uporabljeni in zapisani izrazi v slovnični obliki za moški spol se uporabljajo kot nevtralni za vse spole.

Deli