Razpisne priložnosti (april 2021)

V aprilski različici razpisnih priložnosti za samozaposlene in nevladne organizacije v kulturi smo pripravili pestri nabor predvsem domačih priložnosti.

Posebej izpostavljamo razpis Ministrstva za javno upravo za t.i. matching funds, ki je ključen za vse, ki ste sofinancirani s strani evropskih programov.

Domači razpisi

Zavod ID20 Idrija 2020 + ID20 letos lansirajo dediščinski inkubacijski program “HeritageLab”. Ta je namenjen mladim različnih profilov, ki bi želeli z novim razumevanjem dediščine graditi inovativne poslovne ideje in storitve. Program nastaja v sodelovanju s Center za kreativnost.
Do 13. aprila zbirajo prijave za HeritageLab – dediščinski inkubacijski program v okviru katerega bo ekipa mentorjev in poznavalcev dediščine podprla 3-5 ekip in idej. Več informacij.

Nevladne organizacije, ki imate v teku evropske projekte se lahko do 9. aprila prijavite na javni poziv za leto 2021 za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij izbranih na razpisih sofinanciranih iz proračuna EU (t.i. match funding). Več informacij.

Do 13. aprila lahko prijavite svoje kolegice in kolege na poziv Mestna občina Ljubljana za Župančičeve nagrade, najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana za izjemne stvaritve s področja umetnosti in kulture. Več informacij.

Do 9. maja so odprte prijave na poziv KUD Mreža za enomesečne umetniške rezidence na Metelkovi. Ponujajo bivalno-delovni atelje in pogoje za zbrano snovanje umetniškega projekta; produkcijsko infrastrukturo in strokovno pomoč kuratorjev; avtorski honorar in plačilo materialnih stroškov: 2500 €; organizacijsko podporo; možnost javnega dogodka (otvoritev) – v kolikor bodo to dopuščali ukrepi za zajezitev širjenja okužb; promocijo. Več informacij.

Evropska prestolnica kulture GO 2025 Nova Gorica · Gorizia je objavila prvi mednarodni poziv za umetnike. Predmet poziva je poslikava petih objektov ob trasi prihajajoče dirke Giro d’Italia in Dirke po Sloveniji. Tema umetniških intervencij je svoboda gibanja, pri čemer bodo imeli prednost predlogi, ki vsebujejo tudi teme kolesarstvo, brezmejnost ali Evropa. Prijave so odprte do 19. aprila. Več informacij.

Tuji razpisi

Do 30. aprila so odprte prijave za štipendije Fundacije ERSTE za uveljavljajoče se umetnike in kuratorje iz Slovenije, Češke republike, Madžarske, Romunije in Slovaške republike za udeležbo tečaja po lastni izbiri na Mednarodni poletni akademiji za likovne umetnosti v Salzburgu 2021. Štipendije pokrivajo bivanjske in potne stroške in kotizacijo na tečaju. Več informacij.

Do 15. aprila je odprt poziv za rezidence Nomadic Islands v Luxemburgu za umetnice in umetnike, ki se ukvarja z alternativnimi oblikami življenja in dela. Poleg stroškov poti je predvidena tudi štipendija v vrednosti 2.000 evrov. Več informacij.

Magenta landscape design festival iz Kaunasa razpisuje poziv za dela na polju interdisciplinarne javne umetnosti s poudarkom na zelenih intervencijah v urbanem okolju. Rok prijave je 18. april. Več informacij.

Deli