Delavnica: Poslovni modeli za ustvarjalke

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi k udeležbi na delavnico Poslovni modeli za kulturni in kreativni sektor.

Ustvarjalke* v kulturi in kreativnih industrijah imajo pogosto veliko dobrih in inovativnih idej, ki pa jih je potrebno pretvoriti tudi v uspešen poslovni model, zato da se lahko zamisel spremeni v tržno uspešen produkt. Pri snovanju poslovnega modela morajo biti ustvarjalke osredotočene ne le v razvoj in izvedbo ideje, temveč tudi na dodano vrednost, ki ga bo produkt imel za kupko.

Kako izbrati pravo idejo in jo primerno »zapakirati«, bomo naslovile v delavnici v okviru projekta »Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce«, ki ga Društvo Asociacija izvaja v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Delavnico o poslovnih modelih bo vodila Mojca Jović, strokovnjakinja z bogatimi izkušnjami s področja oblikovanja poslovno uspešnih idej.

Na delavnici bomo predstavile, kako zasnovati uspešen poslovni model, kako biti jasna in natančna, vsebinska in uporabna, zanimiva in dostopna, imeti dodano vrednost, obenem pa biti drugačna in to združiti s preprostim in človeškim pristopom. Vsi ti elementi so namreč ključi, ki jih v razvoju od ideje do poslovnega modela uporabljajo tako majhna kot velika podjetja, startupi in naposled tudi kulturnice. Z aktualnimi spremembami, ki jih že živimo in ki bodo šele prišle, bodo imeli poslovni modeli še toliko bolj ključno vlogo za obstoječe in nove panoge, saj bo od teh še bolj odvisen uspešen začetek in preživetje podjetja.

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja korona virusa smo delavnico preoblikovale v spletno različico. Število prijav na delavnico je omejeno na 16 oseb, potrebno pa se je tudi prijaviti, kar storite tako, da pošljete mail (ZARADI POLNE ZASEDENOSTI PRIJAVE NA DELAVNICO NISO VEČ MOŽNE!), v katerem jasno zapišite na katero delavnico se prijavljate.  Dostop do spletne delavnice bodo prijavljene prejele naknadno po elektronski pošti.

TERMIN: 14. maj 2020, 13:00-16:00
POVEZAVA: Dostop do spletne delavnice bodo prijavljene prejele naknadno po elektronski pošti.

TRAJANJE: Dve uri

KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.
ROK PRIJAVE: Delavnica je polno zasedena.

PREDAVATELJICA:  Mag. Mojca Jović, spec. men. poslovanja je svoje 25 letne poslovne izkušnje nabirala na različnih delovnih mestih. Podkrepila jih je tudi z izobraževanjem na Harvard Law School in na zasebnih šolah v različnih delih sveta: US, SLO, Švica itd. Poznavanje poslovnih modelov, iz katerih je magistrirala, je že večkrat delila tudi različnim ciljnim skupinam, ki so imele različne zahteve. Zadovoljstvo udeleženk in uporabnost predanih informacij so potrditev, da dobro pripravljeni poslovni model lahko pripelje do uspešnih poslovnih korakov tako v kulturnem kot gospodarskem okolju. Trenutna situacija bo še kako vplivala na naš poslovni uspeh in znanje iz področja poslovnega modela bo ključno za »preživetje«.

* V besedilu uporabljeni in zapisani izrazi v slovnični obliki za ženski spol se uporabljajo kot nevtralni za vse spole.