Razpisne priložnosti (april 2020)

Kljub težki situaciji v kulturi in negotovi prihodnosti sredstev, je predvsem v tujini odprtih še kar nekaj razpisov in pozivov, na katere se lahko odzovejo umetnice in umetniki.

V tokratni Kulturosferi smo zbrali tudi nekaj mednarodnih skladov, ki so bili oblikovani posebej v času epidemije koronavirusa.

Domači razpisi

Do 6. aprila je odprt razpis Slovenskega filmskega centra za sofinanciranja projektov organizirane filmske stroke v Sloveniji. Več informacij.  

Do 15. septembra lahko predlagate kandidatke za Prešernovo nagrado in nagrade Prešernovega sklada za leto 2021. Več informacij.

Do 14. aprila je odprt razpis za sofinanciranje realizacije slovenskih kratkometražnih filmskih projektov. Več informacij.

Tuji razpisi

V tujini se množijo skladi, ki omogočajo premostitev finančnih težav umetnicam zaradi izpadov dohodkov med epidemijo COVID-19. Na tega se lahko prijavite fotografinje in fotografi, aplikacije sprejemajo tudi iz Slovenije. Več informacij.

Odprte so prijave za umetniška dela, ki raziskujejo povezave med povezujejo umetnostjo, zdravjem in kvaliteto življenja. Evropski projekt povezuje Cluj Cultural Centre, Bozar, Centre for Fine Arts iz Bruslja in Umetnostno galerijo Maribor. Rok za prijavo je 8. april. Več informacij.

Do 31. maja je odprt poziv, ki vabi vizualne umetnice in umetnike na transdisciplinarno rezidenco, znotraj katere bodo prezentirale svoj prijavljeni koncept. Več informacij.

Do 1. maja so odprte prijave na rezidenco za umetnike in kuratorje na Nizozemskem. Poleg stroškov plačajo tudi produkcijo. Več informacij.

Do 30. aprila se lahko prijavite na literarno rezidenco septembra v Rusiji. Predviden je tudi honorar. Več informacij.

Deli