Delavnica: Avtorske pravice za KKI

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na delavnico Avtorske pravice za kulturni in kreativni sektor.

Ustvarjalke v kulturi in kreativnih industrijah se s tematiko avtorskih pravic srečujejo na različne načine, najpogosteje sicer kot avtorice, ki želijo zaščititi svoje pravice v odnosu do naročnic avtorskega dela, in v odnosu do njenih uporabnic. Pri tem se pogosto dogaja, da ustvarjalke ne poznajo podrobno avtorskega prava in avtorskih pravic, ki jim pripadajo, zato tudi ne uspejo iztržiti največ iz svojega avtorskega dela.

Z namenom intervencije v tovrstno situacijo Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje organizira delavnico, ki bo potekala v okviru projekta »Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce«, na kateri bodo predstavljene osnove avtorskega prava. Delavnico bo vodila odvetnica Urša Chitrakar.

Na delavnici bomo predstavili temeljna pravila in definicije osnovnih pojmov avtorskega prava ter vprašanja o tem kaj je avtorsko delo, kdo je avtorica*, kako nastanejo in koliko časa trajajo avtorske pravice, katere avtorske pravice ima avtorica, kakšna so temeljna pravila glede uporabe avtorskih del in kako so avtorske pravice omejene.

Delavnica bo izvedena v treh krajih po Sloveniji in sicer v Kopru, Ljubljani in v Mariboru.  Število prijav na delavnico je omejeno, potrebno pa se je tudi prijaviti, kar storite tako, da pošljete mail na marusa.golob@asociacija.si.  

TERMIN: 24. marec 2020, 11:00 – 13:00
KRAJ:  Ljubljana, Dalmatinova 4 (sejna soba v šestem nadstropju)

TERMIN: 26. marec 2020, 11:00 – 13:00
KRAJ:  Koper, Destradijev trg 11 (v veliki dvorani)

TERMIN: 31. marec 2020, 11:00 – 13:00
KRAJ:  Maribor, Partizanska 11 (projektna pisarna Centra za kreativnost)

TRAJANJE: Dve uri

KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.
ROK PRIJAVE: Prijavite se najkasneje do 17. marca na naslov marusa.golob@asociacija.si, kjer jasno zapišite tudi katere delavnice izmed treh se želite udeležiti.


PREDAVATELJICA:  Odvetnica Urša Chitrakar je specializirana za avtorske pravice, intelektualno lastnino in drugo problematiko s področja umetniške produkcije ter zabavne industrije. Med njenimi strankami so tako umetniki in njihove agencije kot založniki, filmski producenti ter oglaševalske agencije. Poleg odvetniškega dela in pravnega svetovanja predava o avtorskih pravicah ter intelektualni lastnini, občasno izvaja tudi strokovne analitične študije, vezane na tematiko avtorskih pravic in intelektualne lastnine.

Vabljeni!

Projekt Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

* V besedilu uporabljeni in zapisani izrazi v slovnični obliki za ženski spol, se uporabljajo kot nevtralni za vse spole.

Deli